fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right
30.6.2022

Aino Tissari työskentelee parhaillaan Stora Enso Metsällä markkinoinnin harjoittelijana keskittyen pääasiassa digimarkkinointiin ja sisällöntuotantoon. Hän opiskelee yrittäjyyden tradenomiksi, ja into työllistyä metsäalalle syntyi hänen omasta metsänhoitoharrastuksestaan.

”Törmäät työpöydälläni oleviin asioihin, kun selaat Metsän verkkosivuja, sosiaalisen median kanavia tai näet sähköpostikirjeitämme. Myös Facebookin kesäkisat ovat perinteisesti markkinoinnin harjoittelijan heiniä, joten pääsen oppimaan myös videokuvaamista kesäkisojen parissa”, Aino avaa.

Sara Pukarinen toimii puolestaan Stora Enso Metsän viestintäharjoittelijana. Hän on opiskellut viestintää sivuaineenaan, ja Metsälle Sara päätyi nähtyään kiinnostavan ilmoituksen viestinnän kesätyöstä uusiutuvien materiaalien parissa. Työ koostuu pitkälti erilaisista sisällöntuotannon tehtävistä ja verkkoalustojen käytöstä.

”Oma työni näkyy konkreettisimmin Stora Enso Metsän henkilöstöintran uutisvirrassa sekä uutiskoosteissa. Vien sisältöä myös Metsän ulkoisille verkkosivuille sekä sosiaaliseen mediaan”, Sara kertoo.

Antoisaa työskentelyä kannustavassa työyhteisössä

Sekä Ainon että Saran kesät ovat lähteneet liikkeelle vauhdikkaasti. Molempien odotukset kesän suhteen olivat korkealla, ja ne ovat ylittyneet heti alkukesästä.

”Odotin jo ennen työn alkamista, että pääsen oppimaan ihan uudella tavalla markkinoinnista huipputekijöiden seurassa. Yhdessä työskennellen olen saanut jo lukuisia oivalluksia!”, Aino pohtii.

Aino on kokenut markkinointitiimin hyvin kannustavana työyhteisönä.

‘’Osana kesätyötä voin suorittaa erilaisia markkinointi- ja Drone-kuvauskoulutuksia. Myös metsäalan osaamista voi kerryttää kouluttautumalla palveluntarjoaja Tapion kursseilla. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!’’  Aino listaa.

Myös Sara on kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, kuinka kannustava ilmapiiri ja turvallinen organisaatiokulttuuri Stora Ensolla on.

“Sain tehtävääni loistavan perehdytyksen, ja saan tiimiltäni kaiken mahdollisen tuen mitä tarvitsen kehittyäkseni ammatillisesti. Kesän työtehtävät on suunniteltu niin, että omat oppimistavoitteeni ja toiveeni toteutuvat. Tämän lisäksi minulla on vieläpä kivaa töissä, ja kollegoideni ammattitaito ja asenne motivoivat minua jatkuvasti”, Sara kertoo.

Tärkeää työtä vastuullisuuden parissa

Sekä Aino että Sara kokevat vastuullisessa yhtiössä työskentelyn merkittäväksi.

“On jo itsessään merkityksellistä työskennellä yhtiössä, jonka arvot ovat linjassa omieni kanssa. Itselleni antaa potkua työhön myös se, että olemme rakentamassa vastuullisempaa tulevaisuutta uusiutuvilla tuotteilla”, Aino toteaa.

“Tuntuu innostavalta työskennellä yrityksessä, joka etsii kestäviä ja uusiutuvia ratkaisuja ja painottaa vastuullisuutta”, Sara jatkaa.

Aino ja Sara huomasivat heti kesätyön alussa, että yhtiössä vastuullisuus näkyy ja kuuluu.

’’Meille painotettiin, että tärkeintä kesätyössä on uuden oppiminen ja työstä nauttiminen. Tällainen lähestymistapa on yksi esimerkki Stora Enson vastuullisuudesta.’’

Vuonna 2021 toteutetun kyselyn mukaan lähes kaikki (99%) Stora Enson kesätyöntekijät harkitsivat hakevansa kesätöitä yhtiöstä myös seuraavana kesänä.

Stora Enso on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni – kampanjassa

Juttusarjan toinen osa julkaistaan elokuun lopussa harjoitteluiden lähestyessä loppuaan, ja silloin Aino ja Sara kertovat, kuinka kesä Stora Enso Metsällä kokonaisuudessaan sujui.

Stora Enso Suomessa jo 150 vuotta – uusiutuvia ja kierrätettäviä tuotteita, joiden perustana ovat metsät
Lue kirjoitus
Historiaa: Voimakas koneellistuminen tehosti puunhankintaa 1980-luvulta lähtien
Lue kirjoitus
Metsänomistajat voivat tutustua oman metsänsä monimuotoisuustietoihin Stora Enson verkkopalvelussa
Lue kirjoitus