fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Metsätilan sukupolvenvaihdos

Turvaa metsätilan tulevaisuus hallitulla metsätilan sukupolvenvaihdoksella. Aloita metsätilan sukupolvenvaihdoksen suunnittelu tilaamalla meiltä maksuton aloituskeskustelu.

Metsän merkitys on jokaiselle meistä erilainen

Joillekin metsä on sijoitus, toisille paikka missä virkistäytyä tai harrastaa. Usein metsäomaisuus kulkee suvussa sukupolvelta toiselle. Metsäomaisuuden hallinointiin liittyy monia juridisia, verotuksellisia sekä metsänhoidollisia seikkoja, joiden vuoksi metsänomistajan kannattaa suunnitella metsäomaisuuden siirto seuraavalle sukupolvelle huolellisesti ja hyvissä ajoin.

Riittävän ajoissa aloitetulla ja suunnitelmallisella sukupolvenvaihdoksella voidaan saavuttaa merkittäviä hyötyjä ja sitä kautta kasvattaa sukuvarallisuutta. Stora Enson asiantuntijan kanssa suunnittelemalla varmistat sen, että sinulla ja perheelläsi on parhaat ja tilanteeseenne sopivimmat vaihtoehdot käytettävissänne.

Mistä aloittaa?

  • Tee päätös siitä, että haluat luopua metsätilasta.
  • Keskustele perillisten ja perheenjäsenten kanssa: kuka haluaa olla metsänomistaja.
  • Listaa omaisuutesi, josta haluat luopua. Listalla voi olla metsän lisäksi rakennuksia, tontteja, vapaa-ajanasunto, sijoituksia jne.
  • Tilaa maksuton asiantuntijakeskustelu.

Kyllä kiitos, sukupolvenvaihdos on ajankohtainen ja haluan keskustella lisää asiantuntijan kanssa.

Autamme metsätilan sukupolvenvaihdoksen kaikissa vaiheissa

Aloituskeskustelussa kartoitetaan perheen ja osapuolien toiveet sekä tarpeet. Tila-arvioiden ja varojen kartoituksen jälkeen selkeät vertailulaskelmat näyttävät eri siirtotapojen taloudelliset vaikutukset. Rahoituslaskelma antaa uudelle metsänomistajalle askelmerkit metsän taloudelliseen hyödyntämiseen. Palvelu sisältää kaiken tarvittavan onnistuneeseen metsätilan sukupolvenvaihdokseen, myös asiakirjojen laadinnan.

Muista, että alussa voi tuntua siltä, että vastassa on vain tusinan verran uusia tuntemattomia verotermejä ja lakipykäliä. Ei kannata hätäillä, sillä asiantuntijalla on termit ja pykälät hallussa ja hänen avullaan selviää mitä pykälät tarkoittavat käytännössä teidän perheenne kannalta.

keyboard_arrow_right Tilaa maksuton aloituskeskustelu
Miten metsätilan sukupolvenvaihdos kannattaa tehdä?
Lue kirjoitus
Metsätilan myynti lähiomaiselle
Lue kirjoitus
Apua, perin metsää – mitä nyt?
Lue kirjoitus

Stora Enson neuvonta-asiantuntijat

Person image
Jukka Korhonen
Neuvonta-asiantuntija
+358 40 350 4813 Sukupolvenvaihdokset, palvelut yhteisomistuksille
Person image
Saku Pirhonen
Neuvonta-asiantuntija
+358 40 486 2830 Sukupolvenvaihdokset, palvelut yhteisomistuksille
Person image
Tuomas Lahti
Neuvonta-asiantuntija
+358 50 470 0478 Sukupolvenvaihdokset, palvelut yhteisomistuksille