fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Metsäsertifiointipalvelut

Sertifiointi osoittaa, että puu on peräisin metsästä, jossa harjoitettu metsätalous on taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää. Sertifiointi parantaa puun kysyntää ja nostaa sen hintaa sertifioimattomaan verrattuna.

Mitä on metsäsertifiointi?

Suomessa on käytössä kaksi metsäsertifiointijärjestelmää: PEFC ja FSC®. Järjestelmien välillä ei ole kovin suurta eroa, mutta FSC:n vaatimukset ovat suojelun ja luonnonhoidon osalta hieman tiukemmat kuin PEFC:n.

Metsäsertifiointi osoittaa puupohjaisten tuotteiden käyttäjille, että tuotteissa käytetty raaka-aine on tuotettu vastuullisesti ja kestävästi. Suomalaisista puusta valmistetuista tuotteista valtaosa viedään maihin, joissa kuluttajat eivät tunne suomalaisia metsiä ja metsänhoitoa. Sertifioinnin avulla heille kerrotaan, että metsätaloudessamme on otettu huomioon taloudellinen, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys. Koko maailman metsistä noin 10 prosenttia on sertifioitu. Sertifiointi parantaa puutuotteiden kysyntää maailmalla ja sitä kautta lisää puun kysyntää kotimaassa.

Stora Enso Metsä on sitoutunut PEFC- ja FSC-metsäsertifiointijärjestelmiin. Sertifiointiin osallistuminen on metsänomistajalle vapaaehtoista.

Miksi metsä kannattaa sertifioida?

  • Sertifioidun puun kysyntä on parempi.
  • PEFC parantaa puun kysyntää ja nostaa sen hintaa sertifioimattomaan verrattuna.
  • Kaikkein halutuinta markkinoilla on FSC-sertifioitu puu ja siitä maksetaan vielä enemmän kuin PEFC-sertifioidusta.
  • Varmistaakseen parhaan kysynnän ja hinnan oman metsänsä puille, kannattaa metsänomistajan olla mukana molemmissa järjestelmissä.

Ota yhteyttä metsäsi asiantuntijaan

Kyllä kiitos, haluan keskustella paikallisen metsäasiantuntijan kanssa metsäni sertifioinnista.

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Stora Enso Oyj Forest Finlandilla on PEFC-tavaramerkin käyttöoikeusnumero PEFC/02-31-20 sekä FSC-tavaramerkin käyttöoikeusnumerot FSC C003140 ja FSC C119850.