fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right
lannoitus

Lisää kasvua ja terveyttä metsiisi lannoitteilla

Osta terveys- ja kasvatuslannoituspalvelut Stora Ensolta. Metsäasiantuntijasi auttaa sinua tunnistamaan lannoitustarpeet metsässäsi.

Lannoituksella tuottoa metsään

Metsien lannoituksella voit parantaa puuston kasvua ja terveyttä. Hyvin kasvava ja terve puusto sitoo hiiltä ilmakehästä tehokkaasti ja on vastustuskykyisempi metsätuhoja vastaan. Lannoituksella saat 4–8 kuutiometrin lisäkasvun hehtaarille vuosittain ja näin parannat metsäomaisuutesi arvoa. Lannoituksen vaikutusaika on boorilannoitteilla ja kasvatuslannoituksella 7–10 vuotta ja tuhkalannoitteilla turvemailla 20–40 vuotta.

Terveyslannoitus on tarpeen, jos metsämaan ravinne-epätasapaino häiritsee puuston kasvua. Ravinne epätasapainoa korjataan boorilannoitteella tai tuhkalannoituksena. Terveyslannoituskohteita ovat nuoret tai varttuneet metsät sekä taimikot.

Kasvatuslannoitukset suunnataan ravinteisuudeltaan VT ja MT kivennäismaille. Lisäkasvua kasvatuslannoituksilla on odotettavissa 2m3/ha/vuosi 6-8 vuoden ajan. Tehokkainta kasvatuslannoituksen käyttäminen on harvennuksen jälkeen, jolloin arvokasvu nopeutuu eli tukkisaanto päätehakkuussa kasvaa.  Jos kohde on tulossa päätehakkuuseen aikaisintaan 15 vuoden kuluttua, kannattaa metsänomistajan tehdä 2-kasvatuslannoituskerran ohjelma.

Kannattaako metsän lannoitus?

Kuuntele 12.3.2024 järjestetyn webinaarin: ”Lisää kasvua ja tuottoa metsälannoituksella” tallenteelta käytännön neuvoja metsän lannoitukseen. Asiantuntijoina puhumassa Itä-Suomen yliopiston metsänhoitotieteen professori Heli Peltola sekä Stora Enso Metsän metsäasiantuntija Piia Mikkonen. Webinaarin juontaa Stora Enson palveluasiantuntija Kirsi Nordström.

Webinaaritallenteen kuunneltuasi tiedät muun muassa:

  • Miksi kannattaisi lannoittaa?
  • Mistä tietää, tarvitseeko metsääni lannoittaa?
  • Paljonko lannoitus oikein tuottaa?
  • Vaikuttaako lannoitus marjastamiseen ja sienestämiseen?
  • Miten metsän lannoitus tehdään?
  • Entä miten käy tukkipuun laadulle?
keyboard_arrow_right Tilaa maksuton tallenne

Lannoituspalveluun sisältyy

  • lannoite
  • levitystyö joko maa- tai lentolevityksenä
  • loppuraportti sisältäen levityskartan

Toteutamme lannoitukset aina avaimet käteen -kokonaispalveluna

Täytä lomake ja pyydä tarjous

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Vesistön suojakaista vähentää rehevöitymistä, mutta lisää monimuotoisuutta 
Lue kirjoitus
Kevään viljelykausi lähenee: Milloin tilaamasi taimet toimitetaan?
Lue kirjoitus
Metkan tuella tuottavia talousmetsiä  
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita