fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
lannoitus

Lisää kasvua ja terveyttä metsiisi lannoitteilla

Osta terveys- ja kasvatuslannoituspalvelut Stora Ensolta. Metsäasiantuntijasi auttaa sinua tunnistamaan lannoitustarpeet metsässäsi.

Lannoituksella tuottoa metsään

Metsien lannoituksella voit parantaa puuston kasvua ja terveyttä. Hyvin kasvava ja terve puusto sitoo hiiltä ilmakehästä tehokkaasti ja on vastustuskykyisempi metsätuhoja vastaan. Lannoituksella saat 4–8 kuutiometrin lisäkasvun hehtaarille vuosittain ja näin parannat metsäomaisuutesi arvoa. Lannoituksen vaikutusaika on boorilannoitteilla ja kasvatuslannoituksella 7–10 vuotta ja tuhkalannoitteilla turvemailla 20–40 vuotta.

Terveyslannoitus on tarpeen, jos metsämaan ravinne-epätasapaino häiritsee puuston kasvua. Ravinne epätasapainoa korjataan boorilannoitteella tai tuhkalannoituksena. Terveyslannoituskohteita ovat nuoret tai varttuneet metsät sekä taimikot.

Kasvatuslannoitukset suunnataan ravinteisuudeltaan VT ja MT kivennäismaille. Lisäkasvua kasvatuslannoituksilla on odotettavissa 2m3/ha/vuosi 6-8 vuoden ajan. Tehokkainta kasvatuslannoituksen käyttäminen on harvennuksen jälkeen, jolloin arvokasvu nopeutuu eli tukkisaanto päätehakkuussa kasvaa.  Jos kohde on tulossa päätehakkuuseen aikaisintaan 15 vuoden kuluttua, kannattaa metsänomistajan tehdä 2-kasvatuslannoituskerran ohjelma.

Saat 10 % alennuksen lannoituksesta sopiessasi lannoitukset harvennuspuukaupan yhteydessä. Lannoitusetu on voimassa yli 300 m3 kesäkorjuukelpoisen harvennuspuukaupan yhteydessä. Kysy lisää metsäasiantuntijalta tai täytä alla oleva lomake!

Stora Enson lannoituksissa noudatetaan sertifiointien ja vesilain mukaisia vaatimuksia. Monimuotoisuus ja vesistöt huomioidaan töiden oikealla ajoittamisella.

Lannoituspalveluun sisältyy

  • lannoite
  • levitystyö joko maa- tai lentolevityksenä
  • loppuraportti sisältäen levityskartan

Toteutamme lannoitukset aina avaimet käteen -kokonaispalveluna

Täytä lomake ja pyydä tarjous

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Metsätalouden rahoituslaki muuttuu
Lue kirjoitus
Seitsemän syytä, miksi taimikonhoito kannattaa
Lue kirjoitus
Tiedätkö metsävaratiedon ja metsäsuunnitelman eron?
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita