Haluatko lisätä metsänhoidon kannattavuutta?
Metsien lannoituksella voit parantaa puuston kasvua ja terveyttä. Katso lannoitelaskurilla, kuinka paljon tuottoa saat investoinnillesi.
Lannoitelaskuri
Lannoitustyyppi
Vaikutusaika:
Täytä lomake ja pyydä tarjous
Saat meihin helposti yhteyttä täyttämällä oheisen yhteydenottolomakkeen, jonka jälkeen voit metsäammattilaisemme kanssa suunnitella metsäsi lannoitusta.
Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Lannoituksella tuottoa metsään
Hyvin kasvava ja terve puusto sitoo hiiltä ilmakehästä tehokkaasti ja on vastustuskykyisempi metsätuhoja vastaan. Lannoituksella saat 4–8 kuutiometrin lisäkasvun hehtaarille vuosittain ja näin parannat metsäomaisuutesi arvoa. Lannoituksen vaikutusaika on boorilannoitteilla ja kasvatuslannoituksella 7–10 vuotta ja tuhkalannoitteilla turvemailla 20–40 vuotta.
Terveyslannoitus on tarpeen, jos metsämaan ravinne-epätasapaino häiritsee puuston kasvua. Ravinne epätasapainoa korjataan boorilannoitteella tai tuhkalannoituksena. Terveyslannoituskohteita ovat nuoret tai varttuneet metsät sekä taimikot.
Kasvatuslannoitukset suunnataan ravinteisuudeltaan VT ja MT kivennäismaille. Lisäkasvua kasvatuslannoituksilla on odotettavissa 2m3/ha/vuosi 6-8 vuoden ajan. Tehokkainta kasvatuslannoituksen käyttäminen on harvennuksen jälkeen, jolloin arvokasvu nopeutuu eli tukkisaanto päätehakkuussa kasvaa. Jos kohde on tulossa päätehakkuuseen aikaisintaan 15 vuoden kuluttua, kannattaa metsänomistajan tehdä 2-kasvatuslannoituskerran ohjelma.
Stora Enson lannoituksissa noudatetaan sertifiointien ja vesilain mukaisia vaatimuksia. Monimuotoisuus ja vesistöt huomioidaan töiden oikealla ajoittamisella.
Kannattaako metsän lannoitus?
Kuuntele 12.3.2024 järjestetyn webinaarin: ”Lisää kasvua ja tuottoa metsälannoituksella” tallenteelta käytännön neuvoja metsän lannoitukseen. Asiantuntijoina puhumassa Itä-Suomen yliopiston metsänhoitotieteen professori Heli Peltola sekä Stora Enso Metsän metsäasiantuntija Piia Mikkonen. Webinaarin juontaa Stora Enson palveluasiantuntija Kirsi Nordström.
Webinaaritallenteen kuunneltuasi tiedät muun muassa:
- Miksi kannattaisi lannoittaa?
- Mistä tietää, tarvitseeko metsääni lannoittaa?
- Paljonko lannoitus oikein tuottaa?
- Vaikuttaako lannoitus marjastamiseen ja sienestämiseen?
- Miten metsän lannoitus tehdään?
- Entä miten käy tukkipuun laadulle?
Täytä lomake ja pyydä tarjous
Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.