fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right
puunkorjuu

Puunkorjuuta ammattitaidolla

Korjuun suunnittelu tehdään aina tapauskohtaisesti kohteen ja metsänomistajan toiveiden mukaisesti. Metsäasiantuntijamme auttaa mielellään valitsemaan kohteelle sopivan käsittelytavan.

Puunkorjuu suunnitellaan yhdessä asiantuntijan kanssa

Toteutamme puunkorjuuta ammattitaidolla ja toteutus sujuu mutkattomasti. Puunkorjuun suunnitteluvaiheessa asiantuntijamme rajaa maastoon hakkuukohteen joko yhdessä kanssasi tai itsenäisesti. Leimikon rajauksen yhteydessä merkitään maastoon säästettävät luontokohteet, säästöpuut ja muut metsän erityispiirteet. Samalla suunnitellaan varastopaikat ja tiet, joita käytetään puutavaran kuljetukseen.

Stora Ensolla korjuu toteutetaan sopimusyrittäjiemme, eli paikallisen yrittäjän toimesta. Käytössä on aina kohteeseen ja korjuuajankohtaan sopiva kalusto, jolloin turhilta korjuuvaurioilta vältytään. Tavoitteenamme on aina laadukas korjuujälki kaikissa hakkuukohteissa. Toimintamme ytimessä on vastuullinen puunhankinta ja metsänhoito, johon kuuluu metsien monimuotoisuudesta huolehtiminen hyvin olennaisena osana.

Talousmetsien luonnonhoidossa tehdään mm. seuraavaa:

  • Jätetään säästöpuita ja tiheikköjä
  • Suojellaan pienvesiä ja vesistöjä jättämällä niiden ympärille suojakaistat
  • Säästetään lahopuuta ja lisätään sitä tekemällä tekopökkelöitä

Kyllä kiitos, haluan jättää tarjouspyynnön ja saada ilmaisen palveluesityksen metsästäni.

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Energiapuun hankinta

Keräämme metsäenergiaksi kuusikkovaltaisten uudistusalojen hakkuutähteitä, mistä voit sopia puukaupan yhteydessä. Hakkuutähteiden kerääminen parantaa uudistusalueen maanmuokkauksen laatua ja helpottaa istutustyötä sekä tuo lisätuloja puukaupassa.

Metsäenergiaksi kerätään talteen vain sellaiset puun osat, jotka eivät kelpaa muuhun puunjalostukseen. Kuusikon päätehakkuusta jalostukseen kelpaamatonta, metsäenergiaksi kelpaavaa biomassaa on 15–20 % koko biomassasta.

keyboard_arrow_right Lue lisää

Lue lisää aiheesta

Milloin on puukaupan aika?
Lue kirjoitus
Miksi puunkorjuussa jätetään järeitäkin hylkypätkiä palstalle?
Lue kirjoitus
Harvennushakkuut turvallisesti yhteisillä säännöillä
Lue kirjoitus