eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right

Tähtitili

Stora Enson Tähtitili on palvelu suoran puukaupan tehneille metsänomistajille. Saat puukauppatuloillesi kiinteän korkotuoton kahdeksi vuodeksi.

Reilu korko puukaupparahoillesi

Tekemällä kanssamme suoran puukaupan, voit hyödyntää puukaupan maksuissa Tähtitiliä. Tähtitili tuottaa huomattavasti paremmin kuin ylitiheä tai vanheneva metsä. Saat puukauppatuloillesi kiinteän korkotuoton kahdeksi vuodeksi, myös halutessasi arvonlisäveron osuudelle. Kun tarvitset Tähtitilin varoja käyttöösi, saat rahat pankkitilillesi reilun kuukauden sisällä.

Tähtitilin hallinnointi onnistuu kätevästi maksutta eMetsä-verkkopalvelussa tai halutessasi asiakaspalvelun kautta. Tähtitili on myös hyvä keino varautua tulevien vuosien metsänuudistamis- ja metsänhoitotöihin.

Tähtitili pähkinänkuoressa

  • Uusien sopimusten korko on 1.1.2023 alkaen 3,5 % ja voimassaoloaika aina 2 vuotta
  • Jatkokorko on 1.1.2023 alkaen 1,5 %. Tilierä jää jatkon jälkeen toistaiseksi voimassaolevaksi jatkamisen hetkellä voimassaolevalla jatkokorolla.
  • Ei lainkaan hallinnointikuluja.
  • Voit jättää Tähtitilille puukaupan maksuista haluamasi osuuden (min. 1 000 €) sekä halutessasi myös puukaupan arvonlisäverot.
  • Saat rahasi Tähtitililtä käyttöösi korkoineen irtisanomisajan jälkeen silloin kun haluat ja täysin ilman kuluja. Irtisanomisaika on 35 päivää siten, että maksamme irtisanotun Tähtitilin kaikki varat korkoineen irtisanomisajan päättymistä seuraavana maksuerien maksupäivänä, joka on aina perjantai.
  • Tähtitilierän aloituskorko määräytyy joko puukauppasopimuksen tai mittaustodistuksen teon yhteydessä. Korko lasketaan päiväsaldolle ja se lisätään pääomaan vuosittain. Tuotoista vähennetään vain pääomavero. Koron voimassaoloajan jälkeen tilierä siirtyy automaattisesti jatkokorolle toistaiseksi voimassaolevaksi.
  • eMetsä-palvelun avulla voit hallinnoida Tähtitiliä henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi.

Ota yhteyttä metsäsi asiantuntijaan

Kyllä kiitos, Tähtitilin hyödyntäminen kiinnostaa, haluan keskustella lisää paikallisen metsäasiantuntijan kanssa.

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Tiesitkö, että voit hoitaa kaikki metsäasiat myös verkossa?

Tähtitilin seuranta ja hallinointi on helppoa eMetsän kautta. eMetsästä voit myös lähettää tarjouspyynnön puukaupasta tai metsänhoitopalveluista. eMetsä on kaikille metsänomistajille tarkoitettu maksuton verkkopalvelu.

keyboard_arrow_right eMetsä-verkkopalveluun

Metsätulot käyttöön jopa 5 päivässä

Puukauppasopimuksellamme määritelty korjuuaika on yleensä 2 vuotta ja puukaupparahat maksetaan metsänomistajan tilille noin kuukauden kuluttua korjuun päättymisestä. Jos metsänomistaja haluaa puukaupparahat käyttöönsä jopa viidessä päivässä, Stora Enson Puukaupparahoitus tarjoaa tähän ratkaisun.

keyboard_arrow_right Lue lisää puukaupparahoituksesta
10 kysymystä ennakkoraivauksesta
Lue kirjoitus
Uuden metsänomistajan starttipaketti
Lue kirjoitus
Viisi vinkkiä uudelle metsänomistajalle
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita