eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right

Taimikonhoidolla tilaa metsäsi parhaille puille

Oikea-aikainen ja laadukas taimikonhoito ohjaa metsän parhaimpaan kasvuun. Saat meiltä ilmaisen kartoituksen taimikonhoitotöistä. Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi.

Taimikonhoidolla tehdään metsä.

Taimikon tärkein hoitotyö on varhaisperkaus. Se on tehtävä, kun luontaisesti syntyneet lehtipuut ohittavat kasvussa noin metrin mittaiset havupuut. Luontaisesti syntynyttä lehtipuuta poistetaan, jotta kasvatettavat havupuut saavat parhaat mahdollisuudet kasvaa. Taimikon pituuden ollessa 3-7 metriä puulajista riippuen on taimikkoa harvennettava. Taimikonhoito edistää puuston kasvua, kun huonolaatuiset puut ja kasvua haittaava lehtipuusto kaadetaan.

Taimikonhoidossa huomioidaan monimuotoisuutta jättämällä tiheiköitä sopiviin kohtiin, kuten kosteisiin painanteisiin. Tiheikköjä jätetään eliöstölle suoja- ja ruokapaikoiksi. Taimikonhoidossa vaalitaan useita puulajeja jättämällä pääpuulajin lisäksi n. 20 % muita kasvatettavia puulajeja aina kun mahdollista. Sekapuustoisuus vahvistaa luonnon monimuotoisuutta. Taimikon yhteydessä olevat yksittäiset säästöpuut ja säästöpuuryhmien alusmetsä jätetään käsittelemättä.

Miksi taimikonhoito kannattaa?

  • Taimikonhoito parantaa kasvatettavan puuston elinolosuhteita
  • Hoidettu taimikko on kestävämpi tuhoaiheuttajia vastaan
  • Hyvällä taimikonhoidolla jo ensiharvennuksen hakkuutulot kasvavat, kun puusto järeytyy nopeammin
  • Taimikonhoidon myöhästymiset ja tekemättä jättäminen aiheuttaa tuottotappioita päätehakkuuseen saakka
  • Lisäksi jokainen viivästynyt toteutusvuosi lisää kustannuksia jopa 15 %. Toimi siis ajoissa!

Kyllä kiitos, haluan selvittää oman metsätilani taimikonhoitotarpeet.

Katso metsäsi taimikonhoitotarpeet helposti eMetsästä

Tiesitkö, että voit hoitaa kaikki metsäasiat myös verkossa? eMetsän kautta voit myös lähettää tarjouspyynnön puukaupasta tai metsänhoitopalveluista. eMetsä on kaikille metsänomistajille tarkoitettu maksuton verkkopalvelu.

keyboard_arrow_right eMetsä-verkkopalveluun

Pyydä tarjous taimikonhoidosta

Oikein ajoitettu ja huolellisesti tehty taimikonhoito lisää tulevien harvennusten tuloja ja nopeuttaa eurojen siirtymistä metsästä kukkaronpohjalle. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, sillä Stora Ensolta saat kaiken mitä taimikkosi tarvitsee.

keyboard_arrow_right Pyydä tarjous taimikonhoidosta

Taimikonhoito – kuinka se tehdään?

Taimikonhoito on tärkeä työvaihe metsänhoidossa. Katso videolta, kuinka työ tapahtuu. Metsäpalveluyrittäjä Tatu bloigu kertoo taimikonhoidon salat.

Seitsemän syytä, miksi taimikonhoito kannattaa
Lue kirjoitus
Tiedätkö metsävaratiedon ja metsäsuunnitelman eron?
Lue kirjoitus
25 % enemmän tuottoa metsästä
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita