eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Nyt on oikea aika sopia kesän puukaupat ja metsänhoitotyöt. Hyödynnä hintatakuu – etu voimassa 31.5.2023 saakka! Katso lisätietoja keyboard_arrow_right

Energiapuu tuo lisätuloja

Myös energiapuu kuuluu Stora Enson ostamiin puutavaralajeihin. Paikallinen kysyntätilanne vaihtelee, joten kannattaa kysyä lisää omalta metsäasiantuntijalta.

Mitä on metsäenergia?

Metsäenergialla tarkoitetaan metsästä saatavaa puupohjaista energiaa, jota saadaan esimerkiksi hakkuutähteistä ja metsäteollisuuden sivutuotteista. Keräämme metsäenergiaksi kuusikkovaltaisten uudistusalojen hakkuutähteitä ja kantoja. Pienpuusta, puunkorjuussa kertyvistä hakkuutähteistä ja metsäteollisuuden sivutuotteista, esimerkiksi kuoresta ja purusta, saadaan energiapuuta merkittävät määrät vuosittain.

Hakkuutähteiden kerääminen parantaa uudistusalueen maanmuokkauksen laatua ja helpottaa istutustyötä sekä tuo lisätuloja puukaupassa. Metsäenergiaksi kerätään talteen vain sellaiset puun osat, jotka eivät kelpaa muuhun puunjalostukseen. Kuusikon päätehakkuusta jalostukseen kelpaamatonta, metsäenergiaksi kelpaavaa biomassaa on 15–20 % koko biomassasta.

Ota yhteyttä metsäsi asiantuntijaan

Lisäämme uusiutuvien energialähteiden käyttöä toimittamalla puupolttoaineita läheisille voimalaitoksille hakkuiltamme. Edistämme puhtaan lähienergian käyttöä.

Myymällä metsäenergiaa :

  • Saat lisätuloja
  • Parannat kasvuedellytyksiä
  • Tuet kotimaista energiavaihtoehtoa

Kyllä kiitos, metsäenergian hyödyntäminen ja myynti kiinnostaa, haluan keskustella metsäasiantuntijan kanssa paikallisesta kysyntätilanteesta.

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

energiapuu

Mihin metsäenergiaa käytetään?

Metsäenergian kerääminen takaa puhdasta lähienergiaa paikallisille voimalaitoksille. Sillä on myös mahdollista korvata fossiilisia polttoaineita, kuten kivihiiltä ja turvetta. Sekä metsänomistaja että yrittäjä saavat lisätuloja metsäenergian korjuusta. Lisäksi metsänhoitotyöt helpottuvat, kun hakkuutähteistä enimmät korjataan pois kohteelta.

Hakkuutähteistä kolmannes jätetään maastoon ravinnehävikin ehkäisemiseksi, karuilta kohteilta metsäenergiaa ei kerätä lainkaan. Metsään jätettäviä hakkuutähteitä käytetään muun muassa ajourien vahvistamiseen, jolloin maaston kuluminen on vähäisempää.

 

keyboard_arrow_right Haluan myydä energiapuuta
10 kysymystä ennakkoraivauksesta
Lue kirjoitus
Uuden metsänomistajan starttipaketti
Lue kirjoitus
Viisi vinkkiä uudelle metsänomistajalle
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita