eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Nyt on oikea aika sopia kesän puukaupat ja metsänhoitotyöt. Hyödynnä hintatakuu – etu voimassa 31.5.2023 saakka! Katso lisätietoja keyboard_arrow_right
12.4.2023

Kauppaa käydään aktiivisesti kaikenlaisista leimikoista. Kysyntä ja hyvät asiakasedut kannustavat metsänomistajia nyt puukauppaan.

Kaikille puutavaralajeille on tällä hetkellä kysyntää. Metsänomistajan kannattaa tarjota meille sekä päätehakkuukohteita, niin etenkin kesäkorjuukelpoisia harvennusleimikoita. Puun kantohinnat ovat selkeästi nousseet viimeisen vuoden aikana, joten nyt on hyvä aika puukaupoille.

Kaiken kaikkiaan puukaupassa tehdään normaalin metsänkuvan mukaisia kauppoja ja kaikkea puuta tarvitaan. Puukaupan saa nyt nopeasti korjuuseen ja metsätulot kotiutettua, kunhan vain kesäsäät eivät ole kovin sateisia.

Harvennetun puuston lannoittaminen kasvattaa metsän tuottoa merkittävästi. Lannoituksella saat metsääsi 4–8 m3/ha lisäkasvun vuosittain ja näin parannat metsäomaisuutesi arvoa. Terveyslannoitus puolestaan on tarpeen, jos metsämaan ravinne-epätasapaino häiritsee puuston kasvua. Kannattaa selvittää oman metsäsi lannoitustarpeet metsäasiantuntijaltamme.

Hinnantarkistusetu voimassa toukokuun ajan

Hinnantarkistuskampanjamme on voimassa 31.5.2023 saakka. Sen avulla saat varmuutta puukauppapäätökseen, sillä hinnantarkistusetu takaa hyvityksen ja jälkitilin metsänomistajalle, mikäli hinnat puumarkkinoilla nousevat.

Puukauppatulot voit halutessasi laittaa Stora Enson Tähtitilille kasvamaan korkoa. Tähtitilillä saat puukauppatuloillesi kiinteän 4 % korkotuoton kahdeksi vuodeksi ilman hallinnointikuluja.

Stora Enson eMetsä-verkkopalvelua käyttävät jo tuhannet metsänomistajat

eMetsän matka kohti helpompaa metsänomistamista jatkuu. Verkkopalvelun toiminnallisuutta ja käytettävyyttä kehitetään entisestään kuluvan vuoden aikana. Tutut asiat säilyvät ja paranevat, mutta paljon on tulossa myös uusia hyödyllisiä ominaisuuksia omien metsäasioiden hoitoon. Uusimpana ominaisuutena voit pyytää puukauppatarjouksen ja tehdä puukaupat eMetsän kautta. Asioinnin helppoutta tukee sähköinen arkisto, johon tarjoukset ja sopimukset tulevat koosteena.

Jos et vielä ole kirjautunut eMetsään, niin suosittelen hyödyntämään kaikille metsänomistajille avointa ja maksutonta palvelua. Pysyt ajan tasalla metsäsi tapahtumista ja voit suunnitella tulevia toimenpiteitä selkeiden ehdotusten perusteella. eMetsän Mobiili -sovelluksesta löytyy myös erittäin tärkeä apuväline metsässä yksin liikkuvalle: turvallisuustyökalu, joka on varmistamassa, ettei hätätapauksen sattuessa jäisi ilman apua.

Stora Enson metsäasiantuntijoillakin on aina käytössään turvallisuustyökalu, kun maastossa liikutaan yksin.

Taimikonhoito parantaa metsän tuottokykyä

Metsänhoitokausi on käynnistynyt istutus- ja taimikonhoitotöillä. Metsäomaisuuden hallinnassa tärkeä osa onnistumista on metsänhoitotöiden oikea-aikaisuus ja oikeat työmenetelmät kohteelle. Taimikonhoidolla voidaan vähentää puustoa ja muuta metsäluontoa uhkaavia paikallisia ja alueellisia tuhoriskejä, jotka ovat ilmastonmuutoksen myötä kasvussa. Jo varhaisperkauksessa on huomioitava tulevan metsikön kykyä sopeutua muuttuvaan ilmastoon.

Taimikonhoidon oikea-aikaisuus puolestaan nostaa olennaisesti metsästä saatavaa kantorahatuloa. Stora Enson kautta saat ammattitaitoiset metsurit huolehtimaan metsänhoitotyöt puolestasi. Ottamalla yhteyttä saat ilmaisen palveluesityksen juuri sinun metsäsi hoitotarpeista.

Luonnon monimuotoisuutta lisäävä puukauppapalvelu kokeilussa

Testaamme uudistushakkuilla luonnon monimuotoisuutta lisäävää puukauppapalvelua kolmen eri ostotiimimme alueella. Maksamme normaalia suuremmasta säästöpuiden määrästä koko puukaupan korjatuille puumäärille lisähintaa 0,50 euroa/m3. Kokeilu on voimassa uusille puukaupoille 31.8.23 asti ja saatujen kokemusten perusteella kehitämme palvelua. Jos omistat metsää Pohjois-Pohjanmaan, Etelä-Savon tai Keski-Suomen maakunnasta ja arvostat erityisesti luonnon monimuotoisuutta, niin tutustupa uuteen palveluumme ja kysy lisätietoa alueen metsäasiantuntijaltamme.

Sami Honkanen
Ostojohtaja
Stora Enso

Historiaa: Kehityksen keihäänkärkeä – puunhankinnan digitalisaatio 1960-luvulta 2020-luvulle
Lue kirjoitus
Stora Enso avasi toimistot Kauhajoelle ja Seinäjoelle
Lue kirjoitus
Historiaa: Metsänhoidon pitkät perinteet
Lue kirjoitus