fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right

Puun hinta

Ajantasaiset toteutuneet puun hintatiedot hinta-alueittain löydät tältä sivulta lajiteltuna puutavaralajin ja hakkuutapojen mukaan.

Jätä tarjouspyyntö, jos haluat keskustella metsäsi mahdollisuuksista oman metsäasiantuntijasi kanssa. Metsäasiantuntijamme ovat sinua varten.

Mikä on puun hinta Suomessa?

Puun hintatietojen ei tarvitse askarruttaa mieltäsi. Ajantasaiset toteutuneet puun hintatiedot hinta-alueittain selviävät oikealta löytyvästä kaaviosta puutavaralajeittain ja hakkuutavoittain. Kantohinnoissa on mukana noin 85 % Suomen yksityismetsien puunostoista viimeisen 4 viikon ajalta. Puun hintatiedot toimittaa Metsäteollisuus Ry.

Nykyisestä puumarkkinatilanteesta johtuen, tämän hetkiset keskiarvohinnat eivät välttämättä heijasta Stora Enson tämänhetkistä markkinatilannetta. Tilastot ovat kerätty suurelta maantieteelliseltä alueelta ja erot voivat yksittäisen puukaupan osalta olla varsin suuriakin. Hintatilastoa kannattaa näin ollen tulkita suuntaa antavasti.

Puun hinta vaihtelee

Puun hinta vaihtelee erilaisten kohteiden välillä runsaasti, mutta muodostuu selkeistä kriteereistä. Puun hintaan vaikuttavat markkinatilanteen lisäksi hakkuukohteen puumäärä, kohteen etäisyys puuta käyttävästä tehtaasta, puun laatu, runkojen koko, hakkuutapa, metsäkuljetusmatka, maasto ja korjuuajankohta.

Erityisesti ensiharvennus- ja harvennuskohteilla hinnanvaihtelu on suurta näistä tekijöistä johtuen. Puun hintatiedot määritellään jokaista puukauppaa varten erikseen. Näiden tekijöiden vuoksi puun hinta saattaa vaihdella jopa vierekkäisillä tiloilla.

Puun hinta Suomessa – Pystykaupat €/m³
Lähde: Metsäteollisuus Ry
Uudistushakkuu Harvennushakkuu Ensiharvennus
Mät = Mäntytukki
Kut = Kuusitukki
Kot = Koivutukki
Mäk = Mäntykuitu
Kuk = Kuusikuitu
Kok = Koivukuitu

Nyt on oikea aika puukaupoille – tonnin etu metsänhoitotöihin!

Sovi kanssamme puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1 000 €:n edun metsänhoitopalveluihin.

keyboard_arrow_right Tutustu kampanjaan ja ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi
Taulukko on näkymä neljään edelliseen viikkoon.
Koko maa Etelä-Suomi Keski-Suomi Savo-Karjala Kymi-Savo Etelä-Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu-Koillismaa Lappi
Tyyppi Uudistushakkuu Harvennushakkuu Ensiharvennus
Mäntytukki 79.24 69.18 55.16
Kuusitukki 81.28 71.45 52.05
Koivutukki 68.82 56.81 45.69
Mäntykuitu 31.85 29.48 23.79
Kuusikuitu 33.09 30.93 25.60
Koivukuitu 32.92 30.46 24.43

Näytettävät hinnat ovat Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ilmoittamia, neljän viimeisen viikon ostomäärillä painotettuja keskiarvoja. Jos jonkin puutavaralajin hintaa ei ole saatavilla, näkyy sen kohdalla 0.00.
Tilastot on kerätty suurelta maantieteelliseltä alueelta ja erot voivat yksittäisen puukaupan osalta olla varsin suuria. Tilastoa kannattaa tulkita suuntaa antavasti oman puukauppasi kohdalla.

Puun hinta vaihtelee erilaisten kohteiden välillä paljon, mutta muodostuu selkeistä kriteereistä. Puun hintaan vaikuttavat markkinatilanteen lisäksi hakkuukohteen puumäärä, kohteen etäisyys puuta käyttävästä tehtaasta, puun laatu, runkojen koko, hakkuutapa, metsäkuljetusmatka maasto ja korjuuajankohta.

Alta voit ottaa yhteyttä ja tiedustella tarkemmin tilannetta sinun metsäsi kohdalla. Metsäasiantuntijamme auttaa mielellään.

Tilaa ajankohtaiset puunhintatiedot sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat puunhintatiedot sekä ajankohtaisen puumarkkinakatsauksen kerran kuussa sähköpostiisi.

Uutiskirjeissä saat myös kutsuja tapahtumiimme sekä tiedot tarjouksista, uutuuksista ja ajankohtaisista metsäaiheista ensimmäisten joukossa.

Tilauksen voit halutessasi perua helposti milloin vain.

Kyllä kiitos, haluan tilata uutiskirjeen!

Täytä alla oleva lomake ja saat kerran kuukaudessa metsäpostia. Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right

Jätä tarjouspyyntö

Kyllä kiitos, haluan jättää tarjouspyynnön ja saada ilmaisen palveluesityksen.