fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
1.3.2023

Stora Enson puunhankinnan vahvistaminen Länsi-Suomessa etenee, kun yhtiö avaa uusia toimipisteitä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle. Stora Enson puunhankinnan kasvu tarkoittaa metsänomistajille puukauppatuloja, lisää metsänhoitopalveluita sekä paikallisille yrittäjille ja metsäammattilaisille työtä ja toimeentuloa.

Stora Enso perusti viime vuonna kaksi uutta toimipistettä Satakuntaan Euraan ja Kankaanpäähän. Nyt on vuorossa kolmen uuden toimiston perustaminen Kauhajoelle, Seinäjoelle ja Kaustiselle.

”Länsi-Suomen puunhankinnan vahvistaminen edistyy suunnitellusti. Toimistoavausten lisäksi olemme alkuvuonna palkanneet lisää metsäammattilaisia palvelemaan alueen metsänomistajia niin puukaupoissa kuin muissakin metsänomaisuuden hoitamiseen liittyvissä asioissa”, sanoo ostojohtaja Sami Honkanen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Stora Enso rakentaa samalla alueen yrittäjien kanssa toimivaa kokonaisuutta, jotta korjuu ja kuljetukset sujuvat heti ensimmäisestä puukaupasta lähtien.

”Osaavat paikalliset yrittäjät ovat avainasemassa onnistuneen asiakaskokemuksen luomisessa”, Sami Honkanen sanoo.

Puuta kuljetetaan Länsi-Suomesta Stora Enson tuotantolaitoksille Etelä- ja Itä-Suomeen sekä Ouluun pääasiassa rautateitse.

Stora Enso valmistaa puusta uusiutuvia ja kierrätettäviä tuotteita Suomessa 11 paikkakunnalla. Puupohjaisilla tuotteilla korvataan fossiilisia materiaaleja muun muassa pakkauksissa ja rakentamisessa. Stora Enson metsäasiantuntijat tekevät tuhansia puukauppoja suomalaismetsänomistajien kanssa joka vuosi.

Lue aiempi uutinen Länsi-Suomen puunhankinnan vahvistamisesta

Lue myös: Euran toimistolla vietettiin avajaisia tammikuussa

Historiaa: Laajentuminen Saimaan vesistön metsiin 1880-luvun lopulla
Lue kirjoitus
Hakkuukonetietojen välitys Metsäkeskukselle käynnistyy
Lue kirjoitus
Stora Enso ja Tornator yhteistyöhön metsänhoitopalveluissa
Lue kirjoitus