fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right
31.3.2022

Stora Enso on mukana metsäalan toimijoiden hankkeessa, jossa avointa metsävaratietoa päivitetään hakkuukoneen tuottamalla tiedolla. Hakkuukoneet välittävät Metsäkeskuksen tietojärjestelmiin tietoa hakkuiden rajauksesta, hakkuutavasta ja -ajankohdasta. Oleellisimpana päivittyvänä tietona on varmistus, että hakkuu on todella tapahtunut. Näin hakkuun toteutus ei jää pelkän metsänkäyttöilmoituksen varaan.

Hakkuukoneet lähettävät tietoa vain metsänomistajan luvalla. Stora Enso on kerännyt metsänomistajilta suostumuksia huhtikuusta 2021 alkaen. Hakkuukoneiden lähettämä data parantaa avoimen metsävaratiedon ajantasaisuutta ja tarkkuutta merkittävästi.

Metsävaratiedon avulla Stora Enso ja muut metsäalan toimijat mahdollistavat sujuvan ja ajantasaisen metsäasioiden hoitamisen. Esimerkiksi Stora Enson eMetsä-verkkopalvelu hyödyntää metsävaratietoa metsäomaisuuden arvon määrittämiseen ja metsänhoidon suunnitteluun. Myös Virtuaalimetsä-sovelluksen kolmiulotteinen näkymä perustuu avoimeen metsävaratietoon.

Lisää hakkuukoneiden välittämästä tiedosta voit lukea Suomen metsäkeskuksen uutisesta.

Lisätietoa voit kysyä omalta metsäasiantuntijaltasi.

Stora Enso avasi toimistot Kauhajoelle ja Seinäjoelle
Lue kirjoitus
Historiaa: Metsien runsaat puuvarat houkuttivat norjalaisia Suomeen 1870-luvulla
Lue kirjoitus
Toimenpiteitä luonnon ja ilmaston hyväksi Suomessa 2023
Lue kirjoitus