fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right
2.9.2022

Pääkaupunkiseudun koululaiset saavat jälleen mahdollisuuden tutustua metsään ja metsässä tehtävään työhön sekä harrastuksiin, kun koululaisten metsäviikko järjestetään jo 21. kerran. Espoon Juvanmalmilla 6.–9. syyskuuta pidettävän metsäviikon teemana on Talousmetsän kierto. Stora Enso toimii tapahtuman yhtenä järjestäjänä yhdessä muiden metsä- ja ympäristöalan organisaatioiden kanssa.

Metsäviikolla oppilaat tutustuvat kolme tuntia kestävällä retkellä talousmetsään, siihen, miksi ja miten metsiä hoidetaan, mitä puusta saadaan ja mitä kaikkea metsissä voi tehdä ja harrastaa. Tutuksi tulee myös hiilen kierto ilmasto-opetukseen liittyen.

Retkellä käsitellään opetussuunnitelmassa mainittuja metsää koskevia sisältöjä eli luonnonvarojen kestävää käyttöä, metsien hyötykäyttöä, luonnon monimuotoisuutta ja ilmastoasioita.

Reitillä on erilaisia tehtäviä, kuten metsän monimuotoisuuden määritystä ja taimien istutusta. Metsässä tavataan mukavia asiantuntijoita, nähdään hakkuukone työssään ja tutustutaan metsästä saataviin tuotteisiin. Myös metsässä harrastavia 4H:laisia ja metsästäjiä tavataan.

Stora Enso mukana metsäviikon tiimellyksessä

Metsäala tarjoaa tapahtuman vuorovuosin Helsingin, Espoon ja Vantaan kouluille. Metsäviikon järjestää parinkymmenen toimijan verkosto Suomen Metsäyhdistyksen vetämänä. Tapahtuman päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

Myös Stora Enso toimii monien muiden metsä- ja ympäristöalan organisaatioiden tapaan metsäviikon yhtenä järjestäjistä. Yhtiön rastia koululaisille tapahtumassa vetää Stora Enson metsäasiantuntija Vesa Holopainen, joka povaa päivästä mielenkiintoista.

”Lapset pääsevät kokeilemaan esimerkiksi istutusta ja tutustumaan metsän kasvukaareen kokonaisuudessaan. Itse olen rastivastaavana maisemahakkuurastilla, jossa lapset pääsevät näkemään miten puu kaadetaan motolla”, Holopainen taustoittaa.

Keväällä rastia metsävisan finaalissa vetänyt Holopainen muistelee kokemuksen olleen erittäin mukava ja siten hän odottaa myös tulevaa työtehtävää innolla. Päällimmäisenä metsäasiantuntijan mielessä on kuitenkin turvallisuudesta huolehtiminen, sillä päivän aikana rastille on tulossa vierailemaan useampi oppilasryhmä.

”Asiaankuuluvat turvavarusteet sekä turvaetäisyys on varmistettu ja näytöstä seurataan tarkkaan merkatusta paikasta. Meille turvallisuus on tosi tärkeä asia. Periaatteenamme on töissäkin, että turvallisesti kotiin joka päivä”, Holopainen kertoo.

Kesä Stora Enso Metsällä – Markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijoiden kesä tulee päätökseen
Lue kirjoitus
Stora Enson turvallisuusviikko keskittyy puunhankinnassa liikenneturvallisuuteen
Lue kirjoitus
Historiaa: Metsänhoidon pitkät perinteet
Lue kirjoitus