fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right
30.1.2023

Stora Enso Metsä ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat solmineet kumppanuussopimuksen strategisia ja operatiivisia tavoitteitaan tukevasta yhteistyöstä.

Kumppanuussopimuksen mukaisessa yhteistyössä osapuolilla on yhteinen tavoite kehittää vastuullisen metsäteollisuuden ratkaisuja; varmistaa työvoiman saatavuutta ja uudistaa osaamista. Yhteistyön tavoitteena on lisätä koulutuksen vetovoimaa, tehdä työelämäyhteistyötä näkyväksi opiskelijoille, varmistaa tulevaisuuden osaamista ja uudistaa yhdessä opetuksen sisältöjä. 

”Puusta valmistetuilla tuotteilla korvataan fossiilisia raaka-aineita muun muassa pakkauksissa ja rakentamisessa. Esimerkiksi Pohjois-Suomessa uusiutuvia materiaalejamme valmistetaan Oulun kartonkitehtaalla ja Veitsiluodon sahalla. Puunhankinnassa tarvitsemme myös paljon osaamista ja uusia näkökulmia. Kumppanuus Lapin ammattikorkeakoulun kanssa on yksi tärkeä askel työssä, kun rakennamme koko metsäalan tulevaisuutta”, kertoo aluejohtaja Jyri Änäkkälä Stora Enson Suomen puunhankinnasta. 

Kumppanuussopimuksen mukaisen yhteistyön painopisteenä on vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehittäminen. Käytännön yhteistyömuotoina keskitytään osaamisen kehittämiseen, opetusyhteistyöhön, kehittämisyhteistyöhön, rekrytointiin, työnantajamielikuvaan ja koulutukseen. 

”Stora Enson toiminnan perustana ovat hyvin hoidetut, kasvavat metsät. Metsäammattilaisemme ovat hoitaneet metsiä huolellisesti jo 150 vuotta, ja aikomus on jatkaa tätä työtä myös tästä eteenpäin. Osaaminen on ratkaisevan tärkeää metsäalan tulevaisuuden menestyksessä”, kertoo Jyri Änäkkälä. 

”Vuosittain tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuksia päästä metsäuralla eteenpäin joko kesätöiden tai opinnäytetöiden muodossa. Olemmekin saaneet kesätyöntekijöiltämme ja harjoittelijoiltamme hyvää palautetta. Kesätyöntekijät arvostavat Stora Ensossa erityisesti mukavia työkavereita, mielenkiintoisia työtehtäviä ja kollegoiden tukea. Meillä on reilu meininki”, Jyri Änäkkälä sanoo. 

Rehtori Riitta Rissanen pitää kumppanuussopimusta merkittävänä avauksena Lapin ammattikorkeakoulun tulevaisuuden biotalouden ja metsätalouden koulutuksen kehittämisessä. 

”Kumppanuus merkittävän metsäalan kansainvälisen yrityksen kanssa antaa meidän opiskelijoillemme erinomaisia työelämäyhteistyön mahdollisuuksia. Yhdessä voimme myös uudistaa alan osaamista ja kehittää vastuullisia ratkaisuja”, hän kommentoi.  

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin Lapin ammattikorkeakoulun Rovaniemen kampuksella osana Mätsis-messutapahtumaa 24.1.2023. Sopimuksen allekirjoittivat Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen ja Stora Enson aluejohtaja Jyri Änäkkälä. Sopimus on voimassa kolme vuotta.  

Lähde: Lapin ammattikorkeakoulu 30.1.2023

Stora Enso, Tornator ja WWF yhteistyöhön metsäpurojen puolesta
Lue kirjoitus
Biokaasurekat vauhdittavat Stora Enson siirtymää uusiutuviin polttoaineisiin Oulun tehtaalla
Lue kirjoitus
Stora Enson puunhankinnassa yli 60 kesätyöpaikkaa
Lue kirjoitus