fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right
13.12.2023

Stora Enso julkaisi keväällä uuden yrittäjäkonseptin, jonka tarkoituksena on helpottaa oman korjuuyrityksen perustamista. Nyt yhtiö hakee Harvesting Partner -yrittäjää puunkorjuuseen Lieksaan Pohjois-Karjalaan.

”Harvesting Partner -konseptimme luo uuden tavan aloittaa korjuuyrittäjänä. Konseptin merkittävin hyöty on, että uuden yrittäjän ei tarvitse hankkia rahoitusta isoihin koneinvestointeihin vaan voi keskittyä ydinliiketoimintaansa eli puunkorjuuseen”, kertoo operaatiojohtaja Elina Hopponen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Stora Enson tavoitteena on tukea puunkorjuun ammattilaisia pysymään alalla, mutta myös helpottaa esimerkiksi metsäalalta muille toimialoille siirtyneiden yrittäjien ja kuljettajien palaamista takaisin puunkorjuun pariin. Uusi Harvesting Partner -konsepti täydentää Stora Enson perinteistä korjuuyrittäjäverkostoa.

Stora Enson Harvesting Partner -korjuukumppaniksi ryhtyvä urakoitsija saa nelivuotisen sopimuksen. Siihen kuuluvat leasing-sopimuksella puunkorjuuseen tarvittavat metsäkoneet. Kumppanipakettiin sisältyvät myös esimerkiksi kirjanpitopalvelut, henkilöstöpalvelut ja koulutus.

”Konseptin avulla urakoitsija saa täyden palvelupaketin korjuuyrityksen toiminnan pyörittämiseen, ja me Stora Ensolla puolestaan varmistamme pitkäaikaisen ja tiiviin kumppanuuden osaavien ja sitoutuneiden urakoitsijoiden kanssa”, Elina Hopponen sanoo.

Konsepti on lähtöisin Stora Enson Ruotsin puunhankinnasta. Suomessa ensimmäinen uuden mallin mukainen yrittäjä aloitti Etelä-Pohjanmaalla marraskuussa.

”Kiinnostus uudenlaista korjuukumppanuutta kohtaan on ollut suurta konseptin julkaisemisesta alkaen. Tavoitteenamme on nyt löytää Lieksaan puunkorjuuseen Harvesting Partner -yrittäjä kevään aikana, ja yrittäjän ensimmäisten hakkuutyömaiden olisi tarkoitus käynnistyä kesällä”, Elina Hopponen sanoo.

Lisätietoa oman korjuuyrityksen perustamisesta kiinnostuneille:
https://www.storaensometsa.fi/harvestingpartner/

Stora Enson metsäammattilaisia palkittiin Metsäpäivillä
Lue kirjoitus
Stora Enson uudessa palvelussa metsänomistajalle maksetaan monimuotoisuuslisää
Lue kirjoitus
Iin toimistolla juhlittiin muuttoa uuteen osoitteeseen
Lue kirjoitus