fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right
Taimikon

Taimikonhoidolla tulevaisuuden tukkipuita

Webinaaritallenne

Nyt voit maksutta katsoa 11.5.2023 pidetyn taimikonhoitowebinaariin, jossa asiantuntijoiden opastuksella kuulet taimikonhoidon viimeisimmät suositukset sekä ratkaisuja ilmastokestävään taimikonhoitoon.

Taimikonhoidolla tilaa metsäsi parhaille puille kestävästi ja kannattavasti

Terve ja elinvoimainen metsä on hyväksi kaikille. Oikea-aikainen ja laadukas taimikonhoito ohjaa metsän parhaimpaan kasvuun ja nopeuttaa taimikon siirtymistä ensiharvennusvaiheeseen. Ilman taimikonhoitoa metsikkö sitoo kasvaessaan hiiltä, mutta valtaosa puustosta jää pieniläpimittaiseksi tai kuolee ylitiheyden takia. Hoidettu taimikko on myös kestävämpi tuhoaiheuttajia vastaan.

Uudet metsänhoidon suositukset valmistuivat vuoden 2022 lopussa
Uusiin suosituksiin on nyt koottu uusinta tutkittua tietoa ilmastonmuutoksesta metsien näkökulmasta. Miten esimerkiksi voit metsänomistajana varautua hyönteistuhoihin jo taimikonhoitovaiheessa?

Nyt sinulla on mahdollisuus kuunnella 11.5.2023 pidetyn webinaariin tallenne
Webinaarissa opimme, että jo taimikon varhaisperkauksesta lähtien aloitamme sopeuttamaan tulevaa metsää mahdollisiin muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin. Avainsanoina esityksissä nousivat sekapuusto sekä ajoitus. Taimikonhoidon tärkeimpiä seikkoja on toimenpiteiden oikea-aikaisuus, jolloin oleellinen tieto ja ammattitaito syntyykin esimerkiksi siitä, että missä vaiheessa jätetty lehtipuusekoitus ei enää karkaa kuusen edelle.

Tallenteelta kuulet käytännönläheisiä neuvoja, jotka auttavat tekemään metsänkasvatuksessa pitkän tähtäimen ratkaisuja. Saat tietää, milloin on oikea aika tehdä taimikonhoitotöitä tai mitkä ovat keinot, jotta saat kasvatettua laadukkaita tulevaisuuden tukkipuita. Kuulet myös, miten metsien sopeutumista muuttuvaan ilmastoon avitetaan, ja millaisilla ratkaisuilla kasvatat taimikostasi hiilinielun. Puhumassa muun muassa Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Saija Huuskonen.

Webinaarissa saat vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

Webinaarin ohjelma

Kello
00.00 Tilaisuuden avaus
Palveluasiantuntija Kirsi Nordström

00.05 Ilmastokestävä metsänhoito ja uudet suositukset – kuinka huomioida taimikonhoidossa?
Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Saija Huuskonen

00.30 Taimikonhoito Stora Ensossa
Metsänhoitopäällikkö Antti Rantanen 

00:45 Kysymykset

01.00 Tilaisuuden päätös

Lataa maksuton tallenne taimikonhoitowebinaarista

Täyttämällä lomakkeen saat maksutta katseluusi 11.5.2023 pidetyn taimikonhoitowebinaariin. Tallenteen lataaminen ei sido sinua mihinkään.