fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Muista lannoitusetumme! 10 % alennus metsälannoituksesta yli 300 m3 kesäkorjuukelpoisen harvennuspuukaupan yhteydessä. Kysy lisää metsäasiantuntijaltasi! keyboard_arrow_right
lannoitus

Lisää kasvua ja terveyttä metsiisi lannoitteilla

Osta terveys- ja kasvatuslannoituspalvelut Stora Ensolta. Metsäasiantuntijasi auttaa sinua tunnistamaan lannoitustarpeet metsässäsi.

Haluatko lisätä metsänhoidon kannattavuutta?

Katso lannoitelaskurilla, kuinka paljon tuottoa saat investoinnillesi. Saat meihin helposti yhteyttä täyttämällä oheisen yhteydenottolomakkeen, jonka jälkeen voit metsäammattilaisemme kanssa suunnitella metsällesi sopivan lannoituksen.

Lannoitelaskuri

Kartta Alue
Plus
Kasvit Lannoitustyyppi
Plus
Metsä Vaikutusaika

Lannoitustyyppi

Vaikutusaika: 8 vuotta

Kasvit

Täytä lomake ja pyydä tarjous

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Lannoituksella tuottoa metsään

Metsien lannoituksella voit parantaa puuston kasvua ja terveyttä. Hyvin kasvava ja terve puusto sitoo hiiltä ilmakehästä tehokkaasti ja on vastustuskykyisempi metsätuhoja vastaan. Lannoituksella saat 4–8 kuutiometrin lisäkasvun hehtaarille vuosittain ja näin parannat metsäomaisuutesi arvoa. Lannoituksen vaikutusaika on boorilannoitteilla ja kasvatuslannoituksella 7–10 vuotta ja tuhkalannoitteilla turvemailla 20–40 vuotta.

Terveyslannoitus on tarpeen, jos metsämaan ravinne-epätasapaino häiritsee puuston kasvua. Ravinne epätasapainoa korjataan boorilannoitteella tai tuhkalannoituksena. Terveyslannoituskohteita ovat nuoret tai varttuneet metsät sekä taimikot.

Kasvatuslannoitukset suunnataan ravinteisuudeltaan VT ja MT kivennäismaille. Lisäkasvua kasvatuslannoituksilla on odotettavissa 2m3/ha/vuosi 6-8 vuoden ajan. Tehokkainta kasvatuslannoituksen käyttäminen on harvennuksen jälkeen, jolloin arvokasvu nopeutuu eli tukkisaanto päätehakkuussa kasvaa.  Jos kohde on tulossa päätehakkuuseen aikaisintaan 15 vuoden kuluttua, kannattaa metsänomistajan tehdä 2-kasvatuslannoituskerran ohjelma.

Saat 10 % alennuksen lannoituksesta sopiessasi lannoitukset harvennuspuukaupan yhteydessä. Lannoitusetu on voimassa yli 300 m3 kesäkorjuukelpoisen harvennuspuukaupan yhteydessä. Kysy lisää metsäasiantuntijalta tai täytä alla oleva lomake!

Stora Enson lannoituksissa noudatetaan sertifiointien ja vesilain mukaisia vaatimuksia. Monimuotoisuus ja vesistöt huomioidaan töiden oikealla ajoittamisella.

Lannoituspalveluun sisältyy

  • lannoite
  • levitystyö joko maa- tai lentolevityksenä
  • loppuraportti sisältäen levityskartan

Toteutamme lannoitukset aina avaimet käteen -kokonaispalveluna

Kevään viljelykausi lähenee: Milloin tilaamasi taimet toimitetaan?
Lue kirjoitus
Metkan tuella tuottavia talousmetsiä  
Lue kirjoitus
Kysymyksiä ja vastauksia metsälannoituksesta
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita