fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Helppokäyttöinen eMetsä-sovellus on ikkuna Stora Enson metsäjärjestelmään. Nyt tiedät aina milloin hakkuut tai metsänhoidon työt on suunniteltu aloitettavaksi.

Metsäomaisuuden hoito ei ole enää tiedonkulusta kiinni – kiitos digivallankumouksen. eMetsä-sovellus tuo suoran väylän metsätietoihisi juuri sellaisena kuin ne yhtiön metsäjärjestelmässäkin ovat. Tämä tuo vaivattomuutta metsänomistamiseen. Saat tietoja, joita et mistään muualta löydä, esimerkiksi puukappoihin liittyvien metsätöiden aikataulutiedot, työmaakartat ja työt toteuttavan yrittäjän tiedot.

Puukauppojen tai metsänhoitotöiden tilanne on yhdellä silmäyksellä tarkistettavissa havainnolliselta ”janalta”. Sieltä löytyvät kaupan perustiedot, mahdollisen puukaupan ennakkomaksun suuruus ja tilityspäivä, arvioitu hakkuu- tai metsänhoitotyön aloituspäivä ja päivittäin korjuun edistymisestä mitatut puutavaralajikohtaiset määrät.

Jopa kauko­kuljetuksen edistymistä voit seurata eMetsästä. Eikä tiedon kulku pysähdy mittaustodistukseen ja puukaupan loppumaksuihin. Samat tiedot siirtyvät automaattisesti verokirjanpidolle ja summautuvat sieltä edelleen metsäverolomakkeille.

Alkuun pääset vaivattomasti, palveluun kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella, jota varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Ensimmäinen kirjautuminen on tehtävä selaimella, jonka jälkeen voit napata eMetsä-mobiilin myös käyttöösi ja kartat kulkevat aina helposti taskussasi.

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right

Mitä muita herkkuja eMetsä-palvelusta sitten löytyy?

Palvelun ominaisuuksiin kuuluu muun muassa avoimeen metsävaratietoon pohjautuva metsäsuunnitelma. Stora Enson tekemät hakkuut ja metsänhoitotoimenpiteet päivitetään yhtiön toimesta suunnitelmalle. eMetsästä löydät aina oman metsäsi ilmakuvan ja maastokartan, joiden avulla metsässä liikkuminen on helppoa.

Näet omien sopimusten tiedot, kartat ja arkistot, ja voit hyväksyä puukauppojen mittaustodistukset. Stora Enson Tähtitilille voi jättää puukaupparahoja kasvamaan korkoa vielä hakkuiden jälkeen, eMetsän kautta Tähtitilin hallinnointi on helppoa ja maksutonta. eMetsän  kenties kiitellyin ominaisuus on helpoksi tehty metsäveroilmoitus.
– Siitä on tykätty tosi paljon ja se on heti löytänyt käyttäjänsä, eMetsän kehityksestä vastaava Laura Raittinen sanoo.

”Tavoitteenamme on, että jokainen metsänomistaja ottaisi ilmaisen palvelun käyttöön. Se auttaa metsäasioiden hoidossa ja on helppokäyttöinen.”

Muita toimintoja on muun muassa puukauppojen eri vaiheiden kätevä visualisointi aikajanalle.
– Tiedot on koostettu yhdelle näkymälle, näin tiedät missä vaiheessa puukaupan tai metsänhoidon työt ovat menossa. Aivan kuten nykyään voi seurata postipaketin kulkua verkossa, konkretisoi Raittinen.

eMetsä tarjoaa metsänomistajalle myös omaan puukauppaan liittyvien metsätöiden aikataulutiedot, joita metsänomistaja ei mistään muualta saa.
– Siinä metsänomistaja näkee etukäteen, milloin mikäkin toimenpide on suunniteltu tehtäväksi, kertoo Raittinen.

Lisäksi eMetsä-arkisto on aina käytettävissä, joten aiempien hakkuiden ja muiden metsätöiden tiedot voi helposti tarkistaa. Dokumentit ja tositteet pysyvät tallessa.
– Me haluamme, että palvelu on selkeä ja yksinkertainen käyttää ja metsänomistaja löytää palvelusta hakemansa tiedon helposti, linjaa Raittinen.

Sähköinen allekirjoitus nopeuttaa ja helpottaa puukauppoja

Puukaupan hakkuusopimuksen tai metsänhoitosopimuksen hyväksyjien ei tarvitse enää piipahtaa konttorilla, saati lähetellä kirjeitä mihinkään. Sopimuksen voi nyt allekirjoittaa sähköisesti. Sähköinen allekirjoitus on esimerkiksi isoille yhtymäomistajille, etämetsänomistajille tai kuolinpesille varsin hyödyllinen, kun allekirjoituksia ei tarvitse metsästää ympäri Suomea tai jopa ulkomailta.

Näin se toimii puukaupassa: ostaja lähettää myyjälle sähköpostin linkin, jota kautta pääsee hyväksymään sopimuksen. Lisäksi puhelimeen tulee viesti sopimuksen saapumisesta ja salasana, jonka avulla kirjaudutaan järjestelmään.

Jussi Kölli Stora Ensosta kertoo, että käytössä on ns. vahva tunnistautuminen:
– Tämä tarkoittaa tunnistautumista joko mobiili­varmennetta tai pankkitunnuksia käyttämällä.

Puukaupan tai metsänhoitopalveluiden sopimusten viimeistely onnistuu nykyaikaisesti, ajasta ja paikasta riippumatta. Ei tarvitse enää sovitella tapaamisaikoja ihmisille, jotka asuvat kenties aivan eri puolilla maata. Näin säästetään paljon aikaa ja vaivaa.

eMetsän käyttäjillä sähköisesti hyväksytty sopimus tallentuu eMetsään, josta se on tarkasteltavissa myös tulevina vuosina. Kölli arvioi palvelun käytön yleistyvän vauhdilla.
– Jos osaa käyttää verkkopankkia, osaa käyttää tätäkin, hän rohkaisee.

New call-to-action
Metsän pikkujättiläinen eMetsä Mobiili on monipuolistunut
Lue kirjoitus
eMetsä on palvelu metsänomistajilta metsänomistajille
Lue kirjoitus
Metsänomistajien ja metsäasiantuntijan 40-vuotinen yhteistyö
Lue kirjoitus