fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right
29.4.2024

Uusiutuvien polttoaineiden käyttö Stora Enson logistiikkaketjussa vauhdittaa Stora Enson tavoitetta puolittaa hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä. Maaliskuussa Pohjaset Logistics Oy alkoi kuljettaa Stora Enson Veitsiluodon sahalta yhtiön Oulun tehtaalle raaka-aineita biokaasulla toimivalla ajoneuvoyhdistelmällä. Myöhemmin keväällä Iijoki Trans Oy aloittaa kuitupuukuljetukset biokaasuautolla metsästä tehtaalle. Biokaasuautot tuottavat merkittävästi vähemmän päästöjä kuin tavalliset dieselillä toimivat ajoneuvoyhdistelmät. Lisäksi Stora Enson Oulun tehdas on lopettanut turpeen käytön energiantuotannossa, ja se korvataan jatkossa biopolttoaineilla.

”On tärkeää ottaa uusia vähäpäästöisempiä ratkaisuja käyttöön niin puunkorjuussa, kuljetuksessa kuin puunkäsittelyssä. Ensimmäiset kuitupuun biokaasuautokuljetukset Oulun tehtaalle aloitti Kuljetusliike Eskola Oy kesäkuussa 2022, ja nyt saamme kuljetuksiin kaksi uutta ajoneuvoa. Kannustamme yrittäjiä etsimään vähäpäästöisempiä ratkaisuja ja vauhdittamaan metsäalan kehitystä ympäristöystävällisemmäksi. Biokaasurekkojen osalta olennaista on se, että alueen tankkausverkosto mahdollistaa investoinnit vähäpäästöisempään kalustoon”, sanoo operaatiojohtaja Elina Hopponen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Stora Enso on koko yhtiön laajuisissa vastuullisuustavoitteissaan sitoutunut puolittamaan   kasvihuonekaasupäästönsä vuoteen 2030 mennessä. Näihin lukuihin sisältyvät myös puukuljetuksista aiheutuneet päästöt. Tarjoamalla kuluttajapakkauskartonkia, jolla on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki, voivat myös Stora Enson asiakkaat saavuttaa omat kunnianhimoiset päästövähennystavoitteensa.

”Oulun tehtaan fossiiliset hiilidioksidipäästöt ovat jo tällä hetkellä Stora Enson Suomen tehtaista matalimmat. Vastuullisiin valintoihin kuuluu myös turpeesta luopuminen. Viimeinen turve-erä käytettiin Oulun tehtaalla helmikuussa. Olemme vähentäneet päästöjä logistiikkaketjussa hyödyntämällä kartonkituotteiden kuljetuksissa aluksia, joiden polttoaineena on pääosin nesteytetty maakaasu (LNG). Uudet biokaasuautot ovat tärkeä askel kohti hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, sillä Oulun tehdas tarvitsee jatkossa aiempaa enemmän sekä kuitupuuta että biopolttoaineita kasvavaa tuotantoa varten”, sanoo Stora Enson Oulun tehtaan väliaikainen tehtaanjohtaja Janne Rimpiläinen.

Stora Enso kasvattaa parhaillaan energiapuun hankintaa erityisesti Oulun, Varkauden ja Heinolan tehtaidensa puunkorjuualueilla. Esimerkiksi Pohjois-Suomessa Stora Enson tavoitteena on hankkia kolminkertainen energiapuumäärä viime vuoteen verrattuna.

Stora Enson Oulun tehtaalla on käynnissä miljardi-investointi, jossa käytöstä poistettu paperikone muutetaan kuluttajapakkauskartonkia valmistavaksi tuotantolinjaksi. Vuonna 2025 käynnistyvän tuotantolinjan kartonkituotteilla voidaan korvata muovia esimerkiksi pakaste- ja kylmäpakkauksissa.

Stora Enso mukana ilmastotoimia vauhdittavassa hankkeessa
Lue kirjoitus
Stora Enso ja Tornator yhteistyöhön metsänhoitopalveluissa
Lue kirjoitus
Stora Enson uusin toimipiste avattiin Kankaanpäässä
Lue kirjoitus