fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Muista lannoitusetumme! 10 % alennus metsälannoituksesta yli 300 m3 kesäkorjuukelpoisen harvennuspuukaupan yhteydessä. Kysy lisää metsäasiantuntijaltasi! keyboard_arrow_right

Taimikonhoidolla tilaa metsäsi parhaille puille

Oikea-aikainen ja laadukas taimikonhoito ohjaa metsän parhaimpaan kasvuun. Saat meiltä ilmaisen kartoituksen taimikonhoitotöistä. Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi.

Taimikonhoidolla tehdään metsä.

Taimikon tärkein hoitotyö on varhaisperkaus. Se on tehtävä, kun luontaisesti syntyneet lehtipuut ohittavat kasvussa noin metrin mittaiset havupuut. Luontaisesti syntynyttä lehtipuuta poistetaan, jotta kasvatettavat havupuut saavat parhaat mahdollisuudet kasvaa. Taimikon pituuden ollessa 3-7 metriä puulajista riippuen on taimikkoa harvennettava. Taimikonhoito edistää puuston kasvua, kun huonolaatuiset puut ja kasvua haittaava lehtipuusto kaadetaan.

Taimikonhoidossa huomioidaan monimuotoisuutta jättämällä tiheiköitä sopiviin kohtiin, kuten kosteisiin painanteisiin. Tiheikköjä jätetään eliöstölle suoja- ja ruokapaikoiksi. Taimikonhoidossa vaalitaan useita puulajeja jättämällä pääpuulajin lisäksi n. 20 % muita kasvatettavia puulajeja aina kun mahdollista. Sekapuustoisuus vahvistaa luonnon monimuotoisuutta. Taimikon yhteydessä olevat yksittäiset säästöpuut ja säästöpuuryhmien alusmetsä jätetään käsittelemättä.

Lataa opas taimikonhoitoon

Metsänhoidon asiantuntijamme ovat koonneet avuksesi maksuttoman taimikonhoito-oppaan metsänkasvatuksen matkallasi.

Lataa opas
Mikä taimikonhoito-opas?
keyboard_arrow_right

Miksi taimikonhoito kannattaa?

  • Taimikonhoito parantaa kasvatettavan puuston elinolosuhteita
  • Hoidettu taimikko on kestävämpi tuhoaiheuttajia vastaan
  • Hyvällä taimikonhoidolla jo ensiharvennuksen hakkuutulot kasvavat, kun puusto järeytyy nopeammin
  • Taimikonhoidon myöhästymiset ja tekemättä jättäminen aiheuttaa tuottotappioita päätehakkuuseen saakka
  • Lisäksi jokainen viivästynyt toteutusvuosi lisää kustannuksia jopa 15 %. Toimi siis ajoissa!

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä taimikkosi tarpeet

Kyllä kiitos, haluan selvittää oman metsätilani taimikonhoitotarpeet ja saada tarjouksen taimikonhoidosta. Kartoitus ja tarjous on sinulle täysin ilmaisia.

Kuuntele webinaaritallenteelta parhaat taimikonhoitovinkit

Kuntele Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Saija Huuskosen sekä Stora Enson metsänhoitopäällikkö Antti Rantasen uusimmat suositukset, kuinka kasvatetaan tulevaisuuden tukkipuita.

Tallenteen kuunneltuasi tiedät, että jo taimikon varhaisperkauksesta lähtien tulevaa metsää on aloitettava sopeuttamaan mahdollisiin muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin. Taimikonhoidon tärkeimpiä seikkoja on oikea menetelmä sekä toimenpiteiden oikea-aikaisuus, jolloin oleellinen tieto ja ammattitaito syntyykin esimerkiksi siitä, että missä vaiheessa jätetty lehtipuusekoitus ei enää karkaa kuusen edelle.

Tallenteelta kuulet käytännönläheisiä neuvoja, jotka auttavat tekemään metsänkasvatuksessa pitkän tähtäimen ratkaisuja. Kuulet myös, miten metsien sopeutumista muuttuvaan ilmastoon avitetaan, ja millaisilla ratkaisuilla kasvatat taimikostasi hiilinielun.

keyboard_arrow_right Lataa maksuton tallenne

Katso metsäsi taimikonhoitotarpeet helposti eMetsästä

Tiesitkö, että voit hoitaa kaikki metsäasiat myös verkossa? eMetsän kautta voit myös lähettää tarjouspyynnön puukaupasta tai metsänhoitopalveluista. eMetsä on kaikille metsänomistajille tarkoitettu maksuton verkkopalvelu.

keyboard_arrow_right eMetsä-verkkopalveluun

Pyydä tarjous taimikonhoidosta

Oikein ajoitettu ja huolellisesti tehty taimikonhoito lisää tulevien harvennusten tuloja ja nopeuttaa eurojen siirtymistä metsästä kukkaronpohjalle. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, sillä Stora Ensolta saat kaiken mitä taimikkosi tarvitsee.

keyboard_arrow_right Pyydä tarjous taimikonhoidosta

Taimikonhoito – kuinka se tehdään?

Taimikonhoito on tärkeä työvaihe metsänhoidossa. Katso videolta, kuinka työ tapahtuu. Metsäpalveluyrittäjä Tatu bloigu kertoo taimikonhoidon salat.

Metsälannoitus hyödyttää kukkaroa ja ympäristöä 
Lue kirjoitus
Metsätalouden rahoituslaki muuttuu
Lue kirjoitus
Seitsemän syytä, miksi taimikonhoito kannattaa
Lue kirjoitus
keyboard_arrow_right Lue lisää artikkeleita