fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Verkkoneuvottelu metsäasiantuntijan kanssa on näppärä vaihtoehto perinteiselle pirttipöydän ääressä käytävälle palaverille. Neuvomme, kuinka varaat ajan ja osallistut verkkoneuvotteluun.

1. Kirjaudu eMetsään

Verkkoneuvotteluajan varaamista ja neuvotteluun osallistumista varten sinun on hyvä rekisteröityä Stora Enson eMetsä-verkkopalvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen ei ole välttämätöntä, mutta mahdollistaa metsätilaa koskevien aineistoihin sekä dokumenttien tarkastelun ja käsittelyn neuvottelun aikana.

Klikkaa etusivulla olevaa Kirjaudu-linkkiä ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi. Tunnistautumisen jälkeen pääset syöttämään rekisteröitymiseen tarvittavat tiedot: nimesi, kotiosoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Stora Enso pyytää sinua vahvistamaan sekä puhelin­numerosi että sähköpostiosoitteesi. Tämän jälkeen voit lisätä kiinteistösi.

Stora Enso varmentaa myös metsäomistuksiisi liittyvät tiedot, ja tämä voi joissain tapauksissa viedä noin kaksi pankkipäivää. Saat tiedon sähköpostiisi, kun voit alkaa käyttää eMetsä-palvelua.

2. Varaa neuvotteluaika

Varaa verkkotapaaminen metsäasiantuntijasi kanssa:

 1. Kirjaudu eMetsä-palveluun.
 2. Klikkaa Uusi tapaaminen -painiketta (etusivulla olevan metsäasiantuntija-kortin vieressä)
 3. Valitse ruudulle avautuvan lomakkeen pudotusvalikosta metsäkiinteistösi.
 4. Merkitse ensisijainen tapaamisaikatoiveesi ja kaksi vaihtoehtoista tapaamisaikaa.
 5. Lisää avoimeen tietolaatikkoon tapaamisen aihe (esim. metsänhoito tai puukauppa) ja erityistoiveesi.
 6. Klikkaa Lähetä lomake -painiketta.
 7. Metsäasiantuntija lähettää vahvistusviestin tapaamisajasta eMetsän etusivulle ja sähköpostiin.

Halutessasi voit sopia neuvotteluajan myös ottamalla yhteyttä suoraan metsäasiantuntijaasi tai Stora Enson asiakaspalveluun. Asiakaspalveluun voit ottaa yhteyttä sähköpostilla asiakaspalvelu@storaensometsa.fi, soittamalla numeroon 020 461 478 tai eMetsän chat-kanavan kautta. Puhelinpalvelu ja chat palvelevat arkisin klo 7.30–16.30.

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right

3. Liity kokoukseen

Noin kaksi tuntia ennen sovittua tapaamista saat eMetsään ja sähköpostiisi muistutusviestin neuvottelusta.

Pääset liittymään verkkoneuvotteluun kahdella tavalla:

 1. Kirjautumalla sisään eMetsä-palveluun ja klikkaamalla etusivulla olevaa Liity tapaamiseen -linkkiä. Kun olet kirjautunut eMetsään, pääset neuvottelun aikana katsomaan metsäomaisuuteesi liittyviä tietoja.
 2. Klikkaamalla saamassasi sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Verkkoneuvotteluissa käytetään tietoturvallista ja helppokäyttöistä Microsoft Teams -ohjelmistoa. Neuvotteluun osallistuminen ei edellytä ohjelmiston lataamista omalle tietokoneelle. Riittää, että käytössäsi on verkkoyhteys ja internetselain.

Suosittelemme verkkoneuvotteluun osallistumista kannettavalla tai pöytätietokoneella. Neuvotteluun osallistuminen onnistuu kuitenkin myös mobiililaitteella.

4. Verkkoneuvottelun kulku

Neuvottelussa voit nähdä ja kuulla muita osallistujia videokuvan välityksellä. Tarvittaessa voit jakaa oman tietokoneesi näytön muiden nähtäväksi tai vastaavasti tarkastella muiden jakamaa näyttöä. Neuvottelun aikana on esimerkiksi mahdollista tutustua eMetsään tallennettuihin dokumentteihin tai karttoihin ja osallistujien omille tietokoneilleen tallentamiin tiedostoihin, vaikkapa tiettyä metsäkuviota esittäviin valokuviin.

Miksi verkkoneuvottelu on näppärä tapa hoitaa metsäasiat?

 • Mahdollistaa asioiden hoidon paikasta riippumatta.
 • Neuvotteluun voi osallistua useita henkilöitä, esim. perikunnan tai metsäyhtymän osakkaat, vaikka metsätilan omistajan lapset. Tällöin yksi henkilö varaa neuvotteluajan, ja Stora Enso lähettää kutsun tai neuvottelulinkin kaikille osallistujille.
 • Asiantuntijan avustamana hoituvat puukaupat sekä metsänhoitotyöt, valtakirjojen tekemisestä metsäveroilmoitusten laadintaan.
 • Neuvottelussa laaditut sopimukset voidaan allekirjoittaa sähköisesti.
 • Verkkoneuvotteluihin valmistauduttaessa metsäasiantuntijat voivat tarkentaa suunnitelmia käymällä metsätilalla.
 • Verkkoneuvottelu on vaihtoehto lähitapaamiselle. Halutessasi voit jatkossakin tavata metsäasiantuntijasi pirttipöydän ääressä.

Artikkelin asiantuntija: Jasminiitta Hirvonen, eMetsäasiantuntija, Stora Enso

Artikkeli on julkaistu Terve Metsä -lehdessä 4/2023

Teksti: Tuomas I. Lehtonen 
Kuva: Adobe Stock

Metsän maut parhaimmillaan
Lue kirjoitus
Nuorten ammattilaisten näkemyksiä metsäalan uutisoinnista
Lue kirjoitus
Kannattaako metsät vakuuttaa?
Lue kirjoitus