fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Muista lannoitusetumme! 10 % alennus metsälannoituksesta yli 300 m3 kesäkorjuukelpoisen harvennuspuukaupan yhteydessä. Kysy lisää metsäasiantuntijaltasi! keyboard_arrow_right

Me metsäammattilaiset puhumme metsänomistajille usein metsänhoidon tärkeydestä ja metsänhoitotöiden oikea-aikaisuudesta. Mutta miksi oikea-aikaisuus on tärkeää?

Heti alkajaisiksi on hyvä ymmärtää metsänhoitotyöt investointeina: niillä tavoitellaan nopeampaa puuston kasvua ja laatua. Samalla turvataan metsään aiemmin tehtyjen töiden onnistuminen. Taimikoiden varhaisperkaus ja taimikonhoito ovat käytännössä jatkumoa päätehakkuun jälkeen tehdylle metsänuudistamiselle.

Metsänkasvatuksen taloudellinen tuotto ratkaistaan metsän kiertoajan ensimmäisinä vuosina: maanmuokkauksessa, taimien istutuksessa, varhaisperkauksessa ja taimikon raivaussahatöissä. Jos näissä epäonnistutaan tai ne jätetään tekemättä, syntynyt vahinko kulkee metsän mukana taloudellisena tappiona kymmenien vuosien päähän.

Muista siis pitkäjänteisyys ja johdonmukaisuus kaikissa metsänhoitotöissä.

Katso webinaaritallenteelta taimikonhoitovinkit!
Nyt voit katsoa 11.5.2023 pidetyn taimikonhoitowebinaariin, jossa asiantuntijoiden opastuksella kuulet taimikonhoidon viimeisimmät suositukset sekä ratkaisuja ilmastokestävään taimikonhoitoon. Katso lisää >>

Taimikonhoidolla on monia erittäin myönteisiä seurauksia

Tiesitkö, että näet oman metsätilasi hoitoehdotukset maksuttomasta eMetsä-verkkopalvelusta? eMetsän kautta seuraat helposti oman metsäsi tarpeita ja voit pyytää tarjouksen taimikonhoidosta haluamillesi metsäkuvioille.

Stora Enson metsäasiantuntijat auttavat ja neuvovat metsänomistajaa. Samalla hoidamme metsänomistajan puolesta hoitotöihin saatavilla olevien metsänhoitotukien haun, helposti ja ammattitaitoisesti.

Taimikonhoidolla tilaa metsäsi parhaille puille

Tutustu palveluumme
keyboard_arrow_right
Metsän istuttajan muistilista
Lue kirjoitus
Männyn kasvu ratkaistaan edellisenä kesänä
Lue kirjoitus
Kysymyksiä ja vastauksia metsälannoituksesta
Lue kirjoitus