fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Muista lannoitusetumme! 10 % alennus metsälannoituksesta yli 300 m3 kesäkorjuukelpoisen harvennuspuukaupan yhteydessä. Kysy lisää metsäasiantuntijaltasi! keyboard_arrow_right

Kaikki puukauppapalvelumme ovat ilmaisia. Tilakäynti tai palveluesityksen tekeminen eivät sido metsänomistajaa tekemään puukauppaa kanssamme, vaan ne toimivat lähtökohtana mahdolliselle kaupalle. Puukauppasopimuksesta ei peritä maksua, mutta sopimuksena se on sitova.

Puukaupan kulut

Puiden korjuusta tai kuljetuksesta ei lähetetä metsänomistajalle koskaan laskua, vaan ne sisältyvät aina puukauppasopimukseen. Puukauppasopimuksen yksikköhinnat ovat siis metsänomistajille maksettavia hintoja, joista kaikki puukaupan kulut on jo valmiiksi vähennetty. Stora Enso tarjoaa asiakasetuna maksuttoman kantokäsittelyn alueilla, joissa juurikääpää esiintyy. Metsätalouden voitosta metsänomistaja maksaa veroa pääomatuloverona ja on oikeutettu tekemään verovähennyksiä sellaisina vuosina, jolloin metsätaloutta on harjoitettu tappiollisena.

Voit olla varma että sovitut hinnat pitävät, eikä yllättäviä piilokuluja tule.

Kun teet kanssamme puukauppasopimuksen, voit olla varma että sovitut hinnat pitävät, eikä yllättäviä piilokuluja tule. Päätehakkuun jälkeen alue on kuitenkin lain mukaan aina uudistettava, mikä maksaa uudistamistavasta riippuen tavallisesti 500–2000 € hehtaarilta.

Puukauppamaksujen aikataulu

Puukaupan maksuaikatauluista sovitaan sopimuksen kirjoittamisen yhteydessä. Puukaupan loppumaksu muodostuu siten, että hakkuun aikana mitattu puutavaran määrä kerrotaan kaupan yhteydessä sovituilla yksikköhinnoilla. Mahdollinen ennakkomaksu maksetaan arvioidusta kokonaissummasta, mutta loppumaksun perusteena on aina toteutunut hakatun puumäärän arvo. Loppumaksu suoritetaan 45 päivän kuluessa hakkuun loppumittauksesta.

Joskus harvoin saattaa puukaupassa olla käytössä myös välimaksu, joka voidaan suorittaa, jos puunkorjuu viivästyy sovitusta aikataulusta, vaikkapa keliolosuhteiden takia. Tavallisesti hakkuu luvataan tehdä kahden vuoden kuluessa puukaupan solmimisesta.

Stora Enson Puukaupparahoituksella voit saada jopa 80 % puukauppatuloista käyttöösi alle viikossa, paikalliset metsäasiantuntijamme kertovat mielellään asiasta lisää.

10 kysymystä ennakkoraivauksesta
Lue kirjoitus
Metsän ostaminen – kannattaako?
Lue kirjoitus
Kuinka syntyy laadukas harvennusleimikko?
Lue kirjoitus