fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Tee puukaupat ja voit päästä tutustumaan Oulun tehtaaseen

Hyvä metsänomistaja, puillesi on jatkossakin kysyntää. Uusi kartonkikone tarvitsee miljoona kuutiota kuitupuuta vuodessa. Suomalaiset metsänomistajat ovat tehneet puukauppaa suoraan Stora Enson kanssa jo vuodesta 1872.

Stora Enso investoi miljardi euroa Oulun tehtaaseen

Stora Enso päätti syksyllä 2022 satsata Oulun tehtaaseen, jossa käytöstä poistettu paperikone muutetaan kuluttajapakkauskartonkia valmistavaksi tuotantolinjaksi. Myös vuosien 2019–2021 aikana toteutettiin vastaavanlainen muutos, mutta tuleva investointi on noin kolme kertaa aiempaa isompi. Muun muassa lääke- ja elintarvikepakkauksista tuttua taivekartonkia valmistava uusi tuotantolinja aloittaa toimintansa vuonna 2025. 

Investoinnin syynä on elämäntapojen muuttuminen. Pakkauskartonkien kysyntä kasvaa, joten Stora Enso lisää uusiutuvien kartonkipakkausten tuotantoaan. 
Öljypohjaisia tuotteita kuten muovia halutaan korvata muilla materiaaleilla. Tehdasinvestointi ei lisää hiilidioksidipäästöjä vaan perustuu biopohjaiseen energiaan.  

Järjestämme Oulussa keskiviikkona 8.5.2024 metsänomistajatapahtuman, jonka yhteydessä on mahdollisuus tutustua Oulun tehtaaseen. Tapahtumassa myös metsäisiä esityksiä ja ruokatarjoilu.

Tekemällä kriteerit täyttävän puukaupan Pohjois-Suomen alueella 1.1.-31.3.2024 välisenä aikana varmistat, että saat kutsun tapahtumaan. Tapahtumassa on rajallisesti paikkoja.

Puukaupan kriteerit:

  • Vähintään 300m3
  • Suora pystykauppa
  • Kesäkorjuukelpoinen harvennus tai päätehakkuu leimikko

Tee nyt puukaupat ja voit päästä tutustumaan Oulun tehtaaseen toukokuussa. Ota yhteyttä oman alueesi metsäasiantuntijaan!

Tähtitilillä puukaupparaha jatkaa kasvuaan 5 % korolla

Ostamme puuta talven ja kevään korjuuseen. Nyt sovituille puukaupoille annamme reilun koron puukauppatuloille.

Kirjaudu eMetsään tai jätä yhteydenottopyyntö metsäasiantuntijalle, pyydä tarjous puukaupasta ja hyödynnä kiinteä 5 % korkotuotto.

Lue lisää Tähtitilistä »

keyboard_arrow_right Jätä yhteydenottopyyntö