fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Metsäverotus on yksi niistä asioista, jonka soisi sujuvan nopeasti ja vaivattomasti. Kokosimme viisi vinkkiä helpompaan metsäverotukseen.

Säännöllinen kirjanpito: Talleta puukauppatulo- ja menotositteet säännöllisesti kirjanpitoon, sillä joka tapauksessa joudut tekemään muistiinpanot jossain vaiheessa. Mikäli olet Stora Enson asiakas, eMetsässä saat tallennuksen vaivanpalkaksi ja järjestelmä summaa summat oikeisiin sarakkaisiin. Säännöllisellä kirjanpidolla säästät paljon vaivaa ja…

  1. saat selkeät muistiinpanot sähköiseen arkistoon tai paperitulosteena
  2. sinun on helppo tallentaa oikea summa verolomakkeen oikeaan kohtaan.
  3. Myös ALV-vero on helppo summata kausiverolomakkeen oikeaan kohtaan.

Alkuperäiset tositteet mappiin:  Tallennuksen jälkeen numeroi alkuperäinen tositteet ja mapita mahdollisen verotarkastuksen varalle.

Merkitse metsämatkat viikottain kirjanpitoon: Lisää metsämatkat viikoittain kirjanpitoon. Näin saat selkeän sähköisen ja paperisen matkapäiväkirjan. Matkakulut ovat valmiina odottamassa joulukuussa verottajan vahvistamaa snt/km korvausta, joka päivittyy kirjanpitoon automaattisesti. Sähköisessä kirjanpidossa tulee varmemmin ja oikeammin huomioitua matkakulut vähennyksinä.

Hyödynnä metsävähennys: Hyödynnä metsävähennys, sillä se on merkittävin metsäverotuksen etuus. Mikäli sinulla on käytössä Stora Enson eMetsä-palvelu, metsävähennyspohjan tallennus tehdään yhden kerran kirjanpitoon ja tämän jälkeen järjestelmä huolehtii vähennyksen verolomakkeelle vuodesta toiseen. Sillä edellytyksellä, että on muistettu tehdä myös puukauppaa ja saatu tuloa.

Metsätalouden harjoittaja saa vähentää verotuksessaan metsätalouden harjoittamiseen liittyvät menot. Metsätalouden harjoittajan kannattaa ilmoittautua tai hakeutua arvonlisäverovelvolliseksi, sillä tällöin hän voi vähentää menoihin liittyvät arvonlisäverot täysimääräisenä. Normaaliin kuluttajaan verrattuna tämä on suuri etu ja siitä kaikkien metsänomistajien olisi oltava tyytyväinen. Pääomaverotuksessa vähennetään sitten kaikki arvonlisäverottomat menot, jotka liittyvät metsätalouden harjoittamiseen.

Onko yhtymän jäsenillä velvollisuus lunastaa toisen jäsenen osuutta?
Lue kirjoitus
Huolella tehty sukupolvenvaihdos säilyttää sovun
Lue kirjoitus
eMetsä veroilmoitus – usein kysyttyä
Lue kirjoitus