fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

FSC®-ryhmäsertifiointi

Stora Enso Metsä on sitoutunut FSC-metsäsertifioinnin periaatteiden, kriteerien ja niihin liittyvien ohjeistuksien noudattamiseen. Sertifioimalla metsäsi FSC:n mukaisesti varmistat, että metsänhoitotoimenpiteissä otetaan talouden ohella huomioon metsäluonnon monimuotoisuus, sekä kulttuuri- ja virkistysarvot.

Stora Enson FSC-ryhmäsertifiointi

Metsänomistaja-asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus liittyä Stora Enso Metsän FSC-ryhmään, joka on kustannustehokas ja vaivaton tapa sertifioida metsäsi. FSC-sertifioidulle puulle on kysyntää markkinatilanteen muutoksista huolimatta. Monella tilalla, metsänomistajan tietämättä, on jo nyt luonnontilaisia kohteita enemmän kuin sertifikaatti edellyttää, mutta FSC on aina myös arvovalinta.

Sertifioinnin päätavoitteena on parantaa metsien hoitoa ja varmistaa sertifioitujen metsätuotteiden pääsy markkinoille. Ryhmän vetäjänä Stora Enso vastaa ryhmän hallinnoinnista ja toiminnasta, sekä tukee ryhmän jäseniä FSC:n vaatimusten toteutumisessa.

Metsänomistaja puolestaan noudattaa FSC-standardia ja ryhmän sääntöjä. Ryhmän toimintaa valvoo riippumaton akreditoitu sertifiointiorganisaatio, joka arvioi hoidetaanko metsää FSC:n sosiaalisten, ekologisten ja taloudellisten tavoitteiden mukaan.

FSC-metsäsertifiointi kertoo puutuotteiden loppukäyttäjälle, että ne ovat peräisin metsästä, jossa sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys on huomioitu monella tavalla.

Miksi kannattaa valita FSC®?
  • Saat puullesi lisähintaa, kun myyt sen Stora Ensolle.
  • FSC-sertifioidun puun menekki on aina hyvä.
  • Liittyminen FSC-metsäsertifiointiin on ilmaista ja vaivatonta.
  • Metsäsuunnitelma päivitetään kustannuksitta.
  • Vapaaehtoinen ja toistaiseksi voimassa oleva; vuoden irtisanomisaika.
  • Hyvinvoiva ja moniarvoisesti hoidettu metsä antaa iloa omistamiseen.
  • Osoittaa, että metsää hoidetaan ympäristöarvoja kunnioittaen.

Ota yhteyttä metsäsi asiantuntijaan

Kyllä kiitos, FSC-metsäsertifiointi kiinnostaa, haluan keskustella paikallisen metsäasiantuntijan kanssa.

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Kiinnostuitko FSC-sertifioinnista?

Voit liittää tilasi FSC-ryhmäämme, mikäli tilan koko on vähintään 50 hehtaaria. Pääset alkuun täyttämällä yhteydenottolomakkeen tällä sivulla, jonka jälkeen asiantuntija tutustuu tavoitteisiisi, metsätilaasi ja mahdolliseen metsäsuunnitelman päivitystarpeeseen. FSC-ryhmän jäsenyys on metsänomistajalle maksutonta. Liittymällä ryhmään metsänomistaja sitoutuu noudattamaan FSC:n vaatimuksia.

keyboard_arrow_right Ota yhteyttä

Kaksoissertifiointi lisää puun kysyntää

Suomessa on käytössä kaksi metsäsertifiointijärjestelmää: PEFC ja FSC. Molemmat osoittavat kuluttajille, että metsiä hoidetaan ja käytetään kestävästi. PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka on perustettu edistämään ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. Varmistaakseen parhaan kysynnän ja hinnan oman metsänsä puille, kannattaa metsänomistajan olla mukana molemmissa järjestelmissä.

keyboard_arrow_right Tutustu PEFC-metsäsertifiointiin

FSC on rekisteröity tavaramerkki. Stora Enso Oyj Forest Finlandilla on FSC-tavaramerkin käyttöoikeusnumerot FSC C003140 ja FSC C119850.