fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right

PEFC-metsäsertifiointi

PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka on perustettu edistämään ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa.

Mikä PEFC-metsäsertifiointi?

PEFC-metsäsertifiointi osoittaa, että puu on peräisin metsästä, jossa harjoitettu metsätalous on taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää. Metsätalouden harjoittamisen lisäksi otetaan siis huomioon muun muassa metsäluonnon monimuotoisuus, sekä kulttuuri- ja virkistysarvot.

PEFC-sertifiointiin ilmoittaudutaan kiinteistökohtaisesti. Alueelliseen PEFC-sertifiointiin ilmoittautuessaan tulee metsänomistajan ilmoittaa kaikki metsäkiinteistöt, jotka hän haluaa sertifioida. Stora Enson kautta tehty ilmoittautuminen on voimasssa toistaiseksi, myös sertifioinnin vaatimusten muuttuessa.

Suomen talousmetsistä noin 95 prosenttia on PEFC-sertifioituja. Noin kaksi kolmasosaa maailman sertifioiduista metsistä on saanut PEFC-sertifikaatin.

Näin saat metsääsi PEFC-sertifioinnin

Metsänomistaja voi hankkia kauttamme vaivattomasti metsiinsä PEFC-sertifioinnin. Stora Enso hoitaa PEFC-sertifikaatin Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry:n alueellisen sertifiointiryhmän kautta.

  • Kaikkein helpoin tie PEFC-sertifiointiin on ilmoittautua siihen kiinteistökohtaisesti eMetsässä, vaikka heti. Ilmoittautuminen on maksutonta.
  • Toinen vaihtoehto on antaa Stora Ensolle valtakirja, jonka avulla metsätilasi ilmoitetaan alueelliseen sertifiointiryhmään. Valtakirjan antaminen on metsänomistajalle maksutonta.

Jos et ole varma, onko metsätilasi jo mukana PEFC-sertifioinnin piirissä, voit tarkistaa asian tästä linkistä. Tarkistamiseen tarvitset metsätilojesi kiinteistötunnukset.

Ota yhteyttä metsäsi asiantuntijaan

Kyllä kiitos, PEFC-metsäsertifiointi kiinnostaa, haluan keskustella paikallisen metsäasiantuntijan kanssa.

Käyttämällä lomaketta hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Sertifioi metsäsi helposti eMetsässä

Helppo tapa hankkia PEFC-sertifiointi on ilmoittautua siihen kiinteistökohtaisesti eMetsässä, vaikka heti. Ilmoittautuminen on maksutonta. Liitettyjen tilojen PEFC-sertifiointi tulee näkyviin eMetsässä hakemuksen käsittelyn jälkeen, 1-3 päivän kuluttua hakemuksen lähettämisestä.

keyboard_arrow_right Tästä eMetsä-verkkopalveluun

Kaksoissertifiointi lisää puun kysyntää

Koska FSC-sertifioinnin kriteerit täyttävät myös PEFC:n ehdot, voit FSC:n kriteerien täyttyessä olla mukana molemmissa järjestelmissä. Vaivattomin tapa hankkia metsillesi FSC-sertifionti on liittyä Stora Enson FSC-ryhmään.

keyboard_arrow_right Tutustu FSC-metsäsertifiointiin

PEFC on rekisteröity tavaramerkki. Stora Enso Oyj Forest Finlandilla on PEFC-tavaramerkin käyttöoikeusnumero PEFC/02-31-20.