eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right

Stora Enson eMetsä-verkkopalvelu tekee metsäomaisuutesi hallinnasta sekä metsänhoidon suunnittelusta ja toteutuksesta helppoa. eMetsän avulla hoidat näppärästi myös metsätalouden kirjanpidon ja veroilmoitukset.

eMetsä on Stora Enson kehittämä maksuton verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tehdä metsänomistajan arjesta helpompaa. Saat palvelun käyttöösi surffaamalla osoitteeseen emetsa.fi ja kirjautumalla palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Metsänomistajana pääset aloittamaan palvelun tehokäytön heti. Tilakohtaiset puustotiedot ja kuviokartat ovat valmiina eMetsä-palvelussa, sillä palvelu hyödyntää Metsäkeskuksen keräämää avointa metsävaratietoa. eMetsän esittelydemoon on mahdollista tutustua myös kirjautumatta.

Voit käyttää eMetsää myös silloin, jos olet kuolinpesän tai metsäyhtymän edustaja tai osakas tai toimit metsänomistajan valtuuttamana edustajana tai edunvalvojana. Näissä tapauksissa Stora Enso kuitenkin tarkastaa osakkuutesi tai valtuutuksesi ensimmäisen kirjautumisesi jälkeen ja linkittää sinut sitten kyseiseen metsätilaan. Tämä vie jonkin verran aikaa, joten ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä et vielä pääse katsomaan metsätilan tietoja.

Mitä hyötyä eMetsästä on?

Lataa maksuton eMetsä Mobiili -sovellus kännykkääsi AppStoresta tai Play-kaupasta. Sovelluksessa on samat päätoiminnot kuin eMetsä-verkkopalvelussakin. eMetsä Mobiililla on erityisen helppoa kirjata vuosikulut sekä kuvata ja tallentaa kulutositteet.

eMetsä-palvelu rakentuu seitsemästä osasta, joihin kaikkiin pääset liikkumaan navigaatiopalkin avulla. Seuraavasta listauksesta näet eMetsän osat ja niiden keskeisimmät toiminnot.

Sopimukset
Metsäomaisuus
eMetsäsuunnitelma
Tähtitili
Verokirjanpito
Virtuaalimetsä
Viesti

eMetsä täydentää Stora Enson palvelutarjontaa

Digitaalisuutta hyödynnetään vahvasti monilla toimialoilla. Stora Enson asiakkuuspäällikkö Juha-Matti Tarvaisen mukaan on luonnollista, että myös metsäasiat voi hoitaa sähköisesti.

– Hyvillä sähköisillä palveluilla on ollut tärkeä rooli erityisesti näin korona-aikana, kun asioita on jouduttu hoitamaan etänä. Poikkeusajan jälkeen sähköiset palvelut täydentävät perinteisempää palvelutarjontaamme. Metsänomistaja voi valita itselleen sopivimman tavan asioida kanssamme, Tarvainen kertoo.

Tavoitteenamme on mahdollistaa kaikki asiointi sähköisesti. Jatkossa myös sopimusten allekirjoitus onnistuu eMetsässä.

eMetsän avulla metsänomistaja voi hoitaa asioitaan itselleen sopivimpaan ajankohtaan. Palvelusta löytyvät metsätilojen hoito- ja hakkuuehdotukset, sopimusten tiedot, viestit ja veromuistiinpanot. Mobiilisovelluksessa tiedot kulkevat aina mukana vaikka metsäreissulla.

– eMetsä-palvelumme kehittyy vauhdilla. Tavoitteenamme on mahdollistaa kaikki asiointi sähköisesti. Jatkossa myös sopimusten allekirjoitus onnistuu eMetsässä.

eMetsä-palvelussa käsitellään metsänomistajan henkilö- ja metsävaratietoja. Siksi palvelun kehittämisessä on panostettu erityisesti tietoturvallisuuteen.

– Vahva tunnistautuminen omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella varmistaa eMetsän käytön turvallisuuden. Käyttäjä näkee ainoastaan omat tietonsa ja voi tehdä vahvaa tunnistautumista vaativia toimenpiteitä, kuten Tähtitilinostot. Vahvan tunnistautumisen myötä palvelun käyttäjän ei tarvitse myöskään muistaa erillisiä käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Artikkeli on julkaistu Terve Metsä-lehdessä 4/2021

Teksti: Tuomas I. Lehtonen

Kuvat: Adobe Stock ja Stora Enso

eMetsä – Helpompaa metsänomistamista

Suunnittele metsänhoitotyöt ja pysy ajan tasalla metsäsi tapahtumista.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right
Tuoko kantava tela hankikannon keskelle kesää?
Lue kirjoitus
Päivä metsurin matkassa
Lue kirjoitus
Kokeile, inspiroidu ja osallistu! Metsän maut -reseptikilpailu
Lue kirjoitus