fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Stora Enson eMetsä-verkkopalvelu tekee metsäomaisuutesi hallinnasta sekä metsänhoidon suunnittelusta ja toteutuksesta helppoa. eMetsän avulla hoidat näppärästi myös metsätalouden kirjanpidon ja veroilmoitukset.

eMetsä on Stora Enson kehittämä maksuton verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tehdä metsänomistajan arjesta helpompaa. Saat palvelun käyttöösi kirjautumalla palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Metsänomistajana pääset aloittamaan palvelun tehokäytön heti. Tilakohtaiset puustotiedot ja kuviokartat ovat valmiina eMetsä-palvelussa, sillä palvelu hyödyntää Metsäkeskuksen keräämää avointa metsävaratietoa. eMetsän esittelydemoon on mahdollista tutustua myös kirjautumatta.

Voit käyttää eMetsää myös silloin, jos olet kuolinpesän tai metsäyhtymän edustaja tai osakas tai toimit metsänomistajan valtuuttamana edustajana tai edunvalvojana. Näissä tapauksissa Stora Enso kuitenkin tarkastaa osakkuutesi tai valtuutuksesi ensimmäisen kirjautumisesi jälkeen ja linkittää sinut sitten kyseiseen metsätilaan. Tämä vie jonkin verran aikaa, joten ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä et vielä pääse katsomaan metsätilan tietoja.

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right

Mitä hyötyä eMetsästä on?

eMetsä-palvelu rakentuu seitsemästä osasta, joihin kaikkiin pääset liikkumaan navigaatiopalkin avulla. Seuraavasta listauksesta näet eMetsän osat ja niiden keskeisimmät toiminnot.

Sopimukset
Metsäomaisuus
Metsäsuunnitelma
Tähtitili
Verokirjanpito
Virtuaalimetsä
Viesti

eMetsä täydentää Stora Enson palvelutarjontaa

Digitaalisuutta hyödynnetään vahvasti monilla toimialoilla. Stora Enson asiakkuuspäällikkö Juha-Matti Tarvaisen mukaan on luonnollista, että myös metsäasiat voi hoitaa sähköisesti.

eMetsän avulla metsänomistaja voi hoitaa asioitaan itselleen sopivimpaan ajankohtaan. Palvelusta löytyvät metsätilojen hoito- ja hakkuuehdotukset, sopimusten tiedot, viestit ja veromuistiinpanot. Mobiilisovelluksessa tiedot kulkevat aina mukana vaikka metsäreissulla.

Tavoitteenamme on mahdollistaa kaikki asiointi sähköisesti. Myös sopimusten allekirjoitus onnistuu eMetsässä.

– eMetsä-palvelumme kehittyy vauhdilla. Tavoitteenamme on mahdollistaa kaikki asiointi sähköisesti. Myös sopimusten allekirjoitus onnistuu eMetsässä.

eMetsä-palvelussa käsitellään metsänomistajan henkilö- ja metsävaratietoja. Siksi palvelun kehittämisessä on panostettu erityisesti tietoturvallisuuteen.

– Vahva tunnistautuminen omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella varmistaa eMetsän käytön turvallisuuden. Käyttäjä näkee ainoastaan omat tietonsa ja voi tehdä vahvaa tunnistautumista vaativia toimenpiteitä, kuten Tähtitilinostot. Vahvan tunnistautumisen myötä palvelun käyttäjän ei tarvitse myöskään muistaa erillisiä käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Seuraavaksi sovelluskauppaan!

Kaiken tämän voi tehdä vaikkapa läppärillä laiturinnokassa. Jos haluaa lisää vapautta, kannattaa ladata eMetsä Mobiili kännykkään heti, kun on ensin kirjautunut eMetsään selainversiossa. Sovelluksen saa iOS- ja Android-versiona, ja se on täysin maksuton.

eMetsä Mobiili tuo käyttöön juuri ne ominaisuudet, joita metsänomistaja metsässä liikkuessaan eniten tarvitsee. Sovelluksessa on samat päätoiminnot kuin eMetsä-verkkopalvelussakin. eMetsä Mobiililla on erityisen helppoa kirjata vuosikulut sekä kuvata ja tallentaa kulutositteet.

Kartta

eMetsä Mobiili

eMetsä toimii myös kännykässä ja tabletilla. Sovelluksen avulla kartat, ilmakuvat ja metsävaratieto kulkevat mukanasi metsään asti ja GPS-paikannus auttaa pysymään aina kartalla. Kuitit arkistoit hetkessä valokuvaamalla ne talteen vero-kirjanpitoon.

eMetsä Mobiili on ladattavissa Android ja iOS laitteille.

Artikkeli on julkaistu Terve Metsä-lehdessä 4/2021

Teksti: Tuomas I. Lehtonen

Kuvat: Adobe Stock ja Stora Enso

Kannattaako metsät vakuuttaa?
Lue kirjoitus
Kalmar RTD3126 kurottaja – melkein miljoonan masiina
Lue kirjoitus
Harvennushakkuut turvallisesti yhteisillä säännöillä
Lue kirjoitus