fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Puukauppasopimuksen ja metsänhoitopalveluiden ostosopimuksen voi allekirjoittaa näppärästi eMetsä-palvelussa tai älypuhelimeen ladattavassa eMetsä Mobiili -sovelluksessa.

Stora Enson eMetsä-verkkopalvelu ja sen älypuhelinversio eMetsä Mobiili mahdollistavat sähköisen allekirjoituksen. Sen avulla metsänomistaja voi hyväksyä Stora Enson kanssa tehdyt puukauppasopimukset ja metsänhoitopalveluiden ostosopimukset ajasta ja paikasta riippumatta.

– Keskitämme sähköiset palvelut Stora Enson eMetsä -järjestelmään, jolloin metsänomistajan kaikki metsäasiat löytyvät samasta paikasta, helposti ja tietoturvallisesti, kehityspäällikkö Jussi Kölli sanoo.

Vahva tunnistautuminen takaa tietoturvan

Saatuaan tiedon sopimuksen saapumisesta metsänomistaja kirjautuu eMetsään tai eMetsä Mobiiliin, tutustuu yhtenä dokumenttina toimitettuun sopimuskokonaisuuteen ja hyväksyy sopimuksen pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Sopimuksen valmistelu, allekirjoit­taminen sekä arkistointi tapahtuvat yhdessä järjestelmässä

Allekirjoitettu asiakirja tallentuu automaattisesti eMetsän sähköiseen arkistoon, josta se on aina helposti löydettävissä.

– Sopimuksen valmistelu, allekirjoit­taminen sekä arkistointi tapahtuvat yhdessä järjestelmässä ja tietojen lukeminen sekä allekirjoittaminen edellyttävät aina vahvaa tunnistautumista.

Tämä tekee palvelun käytöstä tietoturvallista ja vaivatonta.

– Sähköinen allekirjoittaminen helpottaa metsänomistajan arkea, sillä erillisiä salasanoja ei tarvitse muistaa, eikä sopimuksia tarvitse jatkossa säilöä mapissa tai tallentaa tietokoneen kovalevylle, Kölli summaa.

Sopimusneuvottelut käydään kuten ennenkin. Useimmat metsänomistajat haluavat tutustua sopimukseen rauhassa, itselleen sopivimpana ajankohtana. Halutessaan metsänomistaja voi kuitenkin sopia metsäasiantuntijan kanssa lähi- tai etätapaamisen sopimuksen läpikäyntiä varten. Sopimus voidaan myös allekirjoittaa perinteiseen tapaan, jos metsänomistaja niin toivoo.

Myös yhtymille ja kuolinpesille

Yhtymien ja kuolinpesien osakkaat näkevät palveluun kirjauduttuaan, ketkä osakkaista ovat hyväksynnän jo tehneet. Yksittäinen osakas voi allekirjoittaa sopimukset myös yleisellä Signicat-palvelulla, jolloin eMetsään ei tarvitse rekisteröityä.

Näin se toimii

  1. Ilmoitus sopimuksesta

Metsäasiantuntija valmistelee ja tallentaa sopimuksen metsäjärjestelmään. Asiakas saa sähköposti- tai tekstiviestin, kun sopimus on luettavissa eMetsässä.

2. Kirjautuminen eMetsään tai eMetsä Mobiiliin

Asiakas kirjautuu emetsa.fi-palveluun turvallisesti pankkitunnuksellaan tai mobiilivarmenteellaan. Ilmoitus sopimuksesta näkyy etusivulla: ”Uusi asiakirja allekirjoitettavana”.

3. Tutustuminen sopimukseen

Metsänomistaja lukee sopimuksen tietokoneen tai mobiililaitteen näytöltä tai tulostettuna. Mukana ovat myös kartat ja liitteet.

4. Sopimuksen hyväksyminen

Asiakas allekirjoittaa sopimuksen klikkaamalla Allekirjoita asiakirja -painiketta ja tunnistautuu uudelleen henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella. Allekirjoituksen onnistuessa näytölle tulee viesti: ”Olet hyväksynyt sopimuksen”. Jos sopimuksessa on puutteita tai virheitä, sen voi peruuttaa Poistu-painikkeella. Tällöin on hyvä olla yhteydessä myös metsäasiantuntijaan. Kaikki eMetsän viestit-osiossa käydyt keskustelut säilyvät tallessa.

5. Sopimus tallentuu arkistoon

Allekirjoitettu asiakirja tallentuu automaattisesti asiakkaan eMetsän sähköiseen arkistoon.

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right
eMetsän turvallisuustyökalu parantaa metsänomistajien turvallisuutta
Lue kirjoitus
Tekoälyllä ajantasaisempaa kuviotietoa
Lue kirjoitus
Uuden metsänomistajan starttipaketti
Lue kirjoitus