fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Turvallisuuden parantamiseksi Stora Enso on kehittänyt kaikkien metsänomistajien käyttöön ilmaisen, mobiililaitteella toimivan turvallisuustyökalun. Se pyrkii osaltaan varmistamaan, ettei yksin metsässä liikkuva jäisi hätätapauksen sattuessa ilman apua.

 

Moni metsänomistaja liikkuu ja työskentelee aktiivisesti omassa metsässään. Metsä tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, mutta samanaikaisesti se voi olla vaativa ja ajoittain jopa vaarallinen ympäristö, etenkin jos liikut siellä yksin. Siksi turvallisuus on aina etusijalla metsässä liikkuessa.

Turvallisuus on meille Stora Ensossa tärkeää. Haluamme varmistaa, että työympäristö metsässä on kaikille siellä liikkujille mahdollisimman turvallinen. Tarjoammekin kaikille metsänomistajille ilmaisen turvallisuustyökalun, joka tuo metsänomistajille lisäturvaa metsässä liikkumiseen.

Mikä on Stora Enson turvallisuustyökalu?

Metsässä liikkuminen voi olla yksinäistä, mutta se ei tarkoita, että olisit yksin turvallisuudesta huolehtimisen kanssa.

Stora Enson turvallisuustyökalu on mobiililaitteille tarkoitettu palvelu, jonka tavoitteena on tehdä metsässä liikkumisesta ja työskentelystä entistä turvallisempaa. Se on kuin vakuutus, jonka toivoo olevan turha, mutta jonka olemassaolosta on mielissään erityisesti silloin, kun jotain yllättävää sattuu.

eMetsä Mobiilissa pääset myös hyödyntämään kätevää GPS-paikannusta, jolloin pysyt aina kartalla.

Stora Enson turvallisuustyökalu on suunniteltu parantamaan turvallisuuttasi ja antamaan sinulle ja etenkin läheisillesi mielenrauha. Kännykkään ladattavan työkalun avulla perheelle ja omalle lähipiirille on mahdollista ilmoittaa tieto omasta olinpaikasta ja suunnitellusta palaamisajankohdasta. Metsässä liikkuminen ja työskentely on turvallisempaa, kun joku tietää missä olet ja seuraa, palaatko kotiin suunniteltuna ajankohtana. Palvelun käynnistäminen kännykällä vie vain hetken, mutta vahingon sattuessa se voi jopa pelastaa hengen.

Miten turvallisuustyökalu toimii?

Stora Enson turvallisuustyökalu on osa eMetsä-verkkopalvelua. Sen käyttöönotto on helppoa ja täysin maksutonta. Näin pääset hyödyntämään työkalua:

 • Kirjaudu eMetsä-palveluun
  Ensimmäinen askel on kirjautua Stora Enson eMetsä-palveluun. Jos et ole vielä rekisteröitynyt palveluun, voit tehdä sen helposti verkossa. eMetsän käyttö on metsänomistajalle maksutonta, eikä palvelun käyttöönotto edellytä asiointia tai puukauppoja Stora Enson kanssa. Kirjaudu tästä >>
 • Lataa eMetsä Mobiili -sovellus
  Kun olet kirjautunut eMetsä-palveluun, voit ladata mobiililaitteellesi eMetsä Mobiili -sovelluksen. Tämä sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille.
 • Aseta turvallisuustyökalu käyttöön mobiililaitteessasi
  Sovelluksen avulla voit jakaa tietoja omasta sijainnistasi ja suunnitellusta palaamisajankohdasta perheellesi ja läheisillesi. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti muutamalla napautuksella. Jos et palaa suunniteltuun aikaan, palvelu lähettää automaattisen ilmoituksen määrittämillesi henkilöille.
eMetsä Mobiilin valikosta löytyy ”Turvallisesti metsässä” -osio, josta voit asettaa Turvallisuustyökalun käyttöösi.

Milloin turvallisuustyökalua kannattaa käyttää?

Turvallisuustyökalu on hyödyllinen aina, kun liikut metsässä, mutta erityisesti se kannattaa ottaa käyttöön seuraavissa tilanteissa:

 1. Yksin liikkuessa: Kun liikut metsässä yksin, turvallisuustyökalu tarjoaa lisävarmuutta ja mahdollistaa avun saannin nopeammin hätätilanteessa, esimerkiksi tajuttomuustilanteissa.
 2. Pimeällä tai vaikeissa sääolosuhteissa: Huonot sääolosuhteet voivat tehdä metsässä liikkumisesta haastavaa. Turvallisuustyökalu antaa sinulle mahdollisuuden ilmoittaa olinpaikkasi, jotta sinut voidaan löytää helpommin tarvittaessa.
 3. Pidemmille retkille: Jos suunnittelet pidempää oleskelua metsässä, on erityisen tärkeää jakaa tietoja liikkumissuunnitelmastasi ja varautua hätätilanteisiin.

Tiesitkö tämän?

 • eMetsä-palvelun käyttö on sinulle täysin maksutonta.
 • Sinun ei tarvitse tehdä puukauppaa tai muuta asiointia Stora Enson kanssa hyödyntääksesi turvallisuustyökalua.
 • Palvelun käynnistäminen vie vain hetken, mutta se voi olla korvaamattoman arvokas hätätapauksessa.
 • Turvallisuustyökalun ohella eMetsä Mobiilissa on GPS-paikannus sekä laajat kartta-aineistot, joiden avulla voit metsänomistajana esimerkiksi tarkastella metsätilasi kuvioita, etsiä kiinteistösi rajat tai suunnistaa metsässä.

Metsänomistajana sinulla on nyt mahdollisuus lisätä turvallisuuttasi ja antaa läheisillesi mielenrauhaa turvallisuustyökalun avulla. Se on helppokäyttöinen ja maksuton työkalu, jota Stora Enson metsäammattilaisetkin käyttävät. Turvallisuus on aina etusijalla myös metsässä liikkuessa.

Kirjaudu eMetsään ja lataa eMetsä Mobiili -sovellus puhelimeesi ja kasvata turvallisuuttasi.

Kartta

eMetsä Mobiili

eMetsä toimii myös kännykässä ja tabletilla. Sovelluksen avulla kartat, ilmakuvat ja metsävaratieto kulkevat mukanasi metsään asti ja GPS-paikannus auttaa pysymään aina kartalla. Kuitit arkistoit hetkessä valokuvaamalla ne talteen vero-kirjanpitoon.

eMetsä Mobiili on ladattavissa Android ja iOS laitteille.

Metsän pikkujättiläinen eMetsä Mobiili on monipuolistunut
Lue kirjoitus
Metsäsuunnitelma ohjaa kohti tavoitetta 
Lue kirjoitus