fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Kirjaudu eMetsään 31.8. mennessä ja olet mukana Nokia XR21 -puhelimen arvonnassa! Klikkaa heti eMetsään keyboard_arrow_right

Metsälaskurin käyttöehdot

Metsälaskurimme avulla saat suuntaa antavan arvion metsäsi puuston arvosta. Arviota varten tarvitset vain metsätilasi kiinteistötunnuksen ja voimassa olevan sähköpostiosoitteen. Palvelu on kaikille avoin, eikä se vaadi rekisteröitymistä.

Käyttöehdot

Käyttämällä palvelua käyttäjä hyväksyy oheiset ehdot. Stora Enso pidättää itsellään oikeuden muuttaa näitä käyttöehtoja, palvelun sisältöä tai ominaisuuksia milloin vain, ilmoittamatta siitä erikseen.

Palvelun tarjoaa Stora Enso Metsä, josta käytetään jatkossa nimitystä palveluntarjoaja.

Kiinteistötunnus hukassa?

Metsätilasi kiinteistötunnus löytyy useista metsää koskevista asiakirjoista, kuten lainhuutotodistuksesta tai kiinteistöverodokumenteista. Kiinteistötunnus ilmoitetaan tavallisesti muodossa 000-000-0000-0000 (kunta-kylä-tila-talo).

Apua kadonneen kiinteistötunnuksen etsimiseen löytyy myös Maanmittauslaitoksen palvelusta.

Miten metsän arvo lasketaan?

Metsän arvo lasketaan julkisesti saatavilla olevien tietolähteiden perusteella. Laskurin käyttämät metsävaratiedot ovat peräisin Luonnonvarakeskuksen suorittamasta monilähde-VMI:stä. Monilähde-VMI:n tietolähteet ovat kuvattu tarkemmin laatuselosteessa Paikkatietoikkunan karttatason metatiedoissa.

Miten hyvin arvio pitää paikkaansa?

Laskurin tuottama arvio on suuntaa antava. Arvion pohjana olevat metsävaratiedot päivitetään noin viiden vuoden välein ja kiinteistötiedot sekä tilarajat kerran vuodessa. Puun hintana laskuri käyttää pitkän aikavälin valtakunnallisia keskiarvoja. Laskuri ei huomioi paljaan maan arvoa millään tavalla, vaan antaa arvion vain puuston arvosta. Monet puustoon liittymättömät tekijät (esim. vesistöjen läheisyys, kaavoitus, muut luonnonvarat jne.) voivat vaikuttaa huomattavasti metsätilan arvoon, eikä laskuri huomioi näitä tekijöitä

Metsänomistaja voi tarkentaa laskurin antamia tuloksia ottamalla yhteyttä Stora Enson metsäasiantuntijaan.

Kuka voi katsella metsätilani puuston arvoa?

Palvelu on tarkoitettu metsänomistajan oman metsätilan tietojen tarkasteluun, mutta kuka tahansa, jolla on metsätilasi kiinteistötunnus tiedossaan, voi katsella tilasi tietoja. Palvelusta löytyy vain julkisesti saatavilla olevia tietoja metsäkiinteistöstä, ei mitään tietoja kiinteistön omistajasta.

Mikä on palveluntarjoajan vastuu?

Laskurin tuottamiin tietoihin tulee suhtautua suuntaa antavana arviona, ei oikeana tietona. Tiedot eivät myöskään ole kehotus myydä tai ostaa mitään eikä Stora Enso tee tarjouksia metsätilasta tai sen puista laskurin tietojen perusteella. Stora Enso ei vastaa laskurin oikeasta toiminnasta, vaan toimittaa sisällön sellaisena kuten se on, ilman sitoumuksia.

Laskurin tuottamien tulosten pohjalta ei pidä tehdä suuria metsätilan arvoon liittyviä päätöksiä, kuten metsätilan kauppoja tai sukupolvenvaihdoksiin liittyviä kiinteistön luovutuksia. Metsän tarkan arvon määrittämiseksi pitää metsässä aina tehdä metsätila-arvio ammattilaisen toimesta.

Stora Enso ei vastaa kuluista, tappioista, menetyksistä tai mistään aineellisista tai aineettomista vahingoista, joita on mahdollisesti syntynyt laskurin antamien tulosten perusteella. Laskurin käyttäjä on vastuussa tietojen oikeasta käytöstä ja sen antamien tietojen vaikutuksesta hänen metsätaloutensa taloudelliseen tulokseen.

Suostumus

Käyttämällä kiinteistötunnuslaskuria suostut siihen, että Stora Enso voi rekisteröidä tarpeelliset yhteystietosi, kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Laskurin yhteydessä antamiasi tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Kaikki luovuttamasi tiedot ovat luottamuksellisia ja niitä käsittelevät vain henkilöt, jotka työnsä puolesta tarvitsevat niitä.