fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right

Voit automatisoida metsätalouden verotusasioita eMetsä.fi palvelussamme, joka on maksuton verkkopalvelu kaikille metsänomistajille. Tallenna palveluun tulot, menot ja vähennykset ja eMetsä muodostaa tiedoista valmiin veroilmoituksen ja arvonlisäverolaskelman.

eMetsä – Helpompaa metsätalouden hoitamista

Helppokäyttöinen eMetsä tarjoaa nykyaikaiset työkalut metsäomaisuuden hoitamiseen. Sen avulla olet aina ajan tasalla metsäsi tapahtumista. eMetsä on ilmainen palvelu kaikille metsänomistajille, jonka käyttö ei edellytä asiakkuutta Stora Ensoon.

Palvelussa käytössäsi on metsäverotukseen helppo kirjanpito-­ohjelma, jonne voit tallentaa tulot, menot ja pitkävaikutteiset verovähennykset, kuten metsävähennyksen.

Kun kaikki tositteet on tallennettu eMetsä muodostaa valmiiksi täytetyt veroilmoituksen ja arvonlisäverolaskelman, jotka voidaan lähettää palvelusta sähköisesti verottajalle.

eMetsä muodostaa valmiiksi täytetyt veroilmoituksen ja arvonlisäverolaskelman.

Tiedot näppärästi talteen eMetsä Mobiilissa

eMetsässä on oma kuittiarkisto metsätalouden ostoille, jotka ovat metsäverotuksessa vähennyskelpoisia. Kuittien kanssa toimiminen on tehty helpoksi eMetsä Mobiilissa: ostoskuitista – esimerkiksi raivaussahan bensakuitista – napataan kuva ja täytetään oston tiedot sovellukseen. Palvelussa kuitit pysyvät tallessa sähköisesti, ja mikä parasta, ne summautuvat täysin automaattisesti oikeisiin kohtiin verolomakkeille.

Toinen hyödyllinen ominaisuus on sovelluksen Matkapäiväkirja. Omaan metsään suuntautuvat matkat ovat verovähennyskelpoisia. Matkapäiväkirjaan on helppo merkitä reissun tiedot, ja palvelussa ne myös pysyvät tallessa verotukseen liittyvän kuuden vuoden säilytysvelvollisuuden mukaisesti.

Puukauppatulot ja metsänhoitomenot Stora Ensosta, löytyvät automaattisesti verovuoden kirjanpidosta. Voit myös tallentaa helposti muutkin kuin Stora Enson kautta tulleet metsätulot ja -menot.

Palvelussa kuitit pysyvät tallessa sähköisesti.

Usein kysyttyä

Riittääkö verottajalle, että kuitit löytyy eMetsästä 6 vuoden ajan?

Kyllä riittää.

Jos otan ensi kertaa eMetsän käyttöön, niin kuinka liitän aikaisempien vuosien poistot ja menovaraukset eMetsään?

Kirjaa tulo oikealle verovuodelle ja tee menovaraus, eMetsä siirtää varauksen oikein vuodelle 2023. Menettele samoin poistojen kanssa, helpointa on perustaa oikealle verovuodelle, eMetsä laskee poiston oikein vuodelle 2023.

Kuinka kauan eMetsä on toiminnassa ja kuinka kauan tiedot säilyvät eMetsässä?

eMetsää kehitetään jatkuvasti ja se on tärkeä osa Stora Enso metsän palveluita metsänomistajille. Kaikista palveluun liittyvistä muutoksista tiedotetaan käyttäjiä hyvissä ajoin. Tietojen säilytykselle ei ole takarajaa.

Voiko metsänomistaja valtuuttaa kirjanpitäjänsä käyttämään eMetsää ja miten valtuutus tapahtuu?

Kyllä voi, valtakirja löytyy eMetsästä.

eMetsä Mobiilissa on metsäsuunnitelma ominaisuus. Kelpaako se virallisena metsäsuunnitelmana, esimerkiksi pankille tai vakuutusyhtiölle?

eMetsässä olevan metsäsuunnitelman kuviotiedot voivat perustua joko julkiseen metsävaratietoon tai tarkistettuun kuviotietoon. Riippuu varmasti vakuutusyhtiöstä ja pankista hyväksyvätkö suunnitelmatiedon.

Onnistuvatko kaikki eMetsä toiminnot myös mobiilisovelluksella? Mm tositteen kuvaus ja tallennus?

eMetsä Mobiilin kautta verokirjanpitoon voi lisätä sekä matkakulut että vuosimenot . Vuosimenon tallennuksen yhteydessä voit liittää siihen kuvan kuitista.

Muistaakseni eMetsänä pystyy tallentamaan matkan eli jos reitti on yleensä sama niin sitä ei tarvitse joka kerta kirjoittaa erikseen vaan sen voi toistaa päiväystä vaihtamalla?

Matkakuluihin voi tallentaa omia suosikkireittejä, joten tietoja ei tarvitse syöttää joka kerta uudelleen.


Miten yhtymät ja kuolinpesät kirjautuvat eMetsään?

eMetsään kirjaudutaan aina henkilökohtaisesti. Yhtymän tai kuolinpesän jäsen voi kirjautua eMetsään ja aloittaa palvelun käytön. Yhtymän tiedot täytetään kirjautumisen yhteydessä. Kaikilla jäsenillä on pääsy samoihin tietoihin.

Tietyt toiminnallisuudet, kuten esimerkiksi sähköinen veroilmoituksen lähetys, edellyttää valtuutuksen kaikilta osakkailta. Valtuutus on mahdollista tehdä joko yhdelle tai useammalle osakkaalle. Valtuutuksen voi tehdä eMetsän kautta.

Jos yhtymässä on monta osakasta, täyttääkö jokainen siis oman metsäveroilmoituksen eMetsässä?

Vain yksi metsäveroilmoitus yhtä metsänomistaja kohti, yhtymä antaa yhden metsäveroilmoituksen.

Jos tekee veroilmoitusta yhtymän osalta, kuinka kauan kestää valtuutuksen saanti muilta osakkailta ja miten se hoituu?

Valtuutuksen voi tehdä sähköisesti eMetsän kautta. Kun kaikki osakkaat ovat allekirjoittaneet valtuutuksen, se saatetaan voimaan parin kolmen työpäivän kuluessa.

Jos on saanut toiselta yhtymän osakkaalta luvat tehdä puukauppa jne., riittääkö se valtuudeksi tehdä eMetsän kautta veroilmoitus ja lähettää se verottajalle?

Puukaupan valtakirja ei valitettavasti riitä eMetsän laajoihin oikeuksiin. Mikäli valtakirjalla on mainittu eMetsä, käy se tietenkin. Valtakirja löytyy eMetsästä tai sen voi pyytää asiakaspalvelustamme.

Voivatko kaikki yhtymän osakkaat käyttää eMetsä mobiilia ja siirtyvätkö kaikki tiedot yhteisesti eMetsään?

Kyllä voivat. Jokainen osakas voi lisätä tietoja yhtymän verokirjanpitoon eMetsä Mobiilin kautta.

Voiko yhtymän jäsenet kukin tallentaa matkakuluja eMetsä Mobiiliin?

Kyllä voivat.

Taimikonhoidolla tilaa metsäsi parhaille puille

Tutustu palveluumme
keyboard_arrow_right
Onko yhtymän jäsenillä velvollisuus lunastaa toisen jäsenen osuutta?
Lue kirjoitus
Apua, perin metsää – mitä nyt?
Lue kirjoitus
Metsäverotus: 5 vinkkiä metsäverotukseen
Lue kirjoitus