fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right

Metsänomistajan taskutietopankki, eMetsä Mobiili -älypuhelinsovellus on uudistunut. Uusia toimintoja ovat muun muassa offline-kartat ja metsänhoitotoimenpiteiden päivitysmahdollisuus.

Stora Enson eMetsä Mobiili tuo useimmat eMetsästä tutut toiminnot, kuten ajantasaisen metsäsuunnitelman ja tilan kartat, metsänomistajan älykännykkään ja tabletiin. Oman metsän tietoja voi tarkastella näppärästi vaikka metsäreissun aikana.

eMetsä Mobiilin kehittämisestä vastaavan Stora Enson kehitysasiantuntijan Olli-Pekka Puumalaisen mukaan kännykkäsovellukseen lisätään vauhdilla uusia ominaisuuksia. Viimeisimpiin uudistuksiin kuuluvat offline-kartat.

– eMetsä Mobiilin karttojen avulla voi tarkastella metsäkuvioita ja suunnistaa metsässä. Nyt Mobiiliin voi ladata kartat etukäteen, jolloin niitä voidaan käyttää metsässä ilman verkkoyhteyttä. Sovelluksen gps-paikannuskaan ei tarvitse verkkoyhteyttä, Puumalainen kertoo.

Taimikonhoidon voi kirjata itse

eMetsä Mobiili tuo uusia mahdollisuuksia myös metsänhoitoon liittyvien kirjausten tekemiseen. Sovelluksessa voi ilmoittaa omatoimiset hakkuu- ja metsänhoitotoimenpiteet sekä päivittää verokirjanpitoa.

eMetsä Mobiilin karttojen avulla voi tarkastella metsäkuvioita ja suunnistaa metsässä.

– Taimikonhoitoon liittyvät kuviokohtaiset hoitotoimenpiteet välittyvät sovelluksesta Stora Enson järjestelmään ja asiakkaan metsäsuunnitelmaan. Matkakulut ja vuosimenot voi kirjata sovellukseen heti niiden synnyttyä. Kuiteista voi halutessaan ottaa myös kuvan, joka tallentuu laitteelle.

Syksyllä eMetsä Mobiili täydentyy jälleen uusilla ominaisuuksilla. Jatkossa sovelluksesta voi muun muassa tarkastella puukauppatietoja ja tallentaa metsässä kuljettujen reittien mittaustietoja. Myös viestiyhteydet Stora Enson omaan metsäasiantuntijaan monipuolistuvat.

– Alkusyksystä otetaan käyttöön metsänomistajan turvallisuussovellus. Metsään lähtiessään käyttäjä syöttää sovellukseen oletetun metsässä oloajan ja sijaintinsa. Jos käyttäjä ei kuittaa paluutaan viimeistään ilmoittamansa ajan päättyessä, eMetsä Mobiili lähettää tekstiviestin käyttäjän 1–5 ystävälle. Ystävät voivat soittaa viestissä olevan linkin avulla käyttäjälle ja varmistaa kaiken olevan kunnossa. Ongelmatilanteissa läheiset osaavat lähteä etsimään sovelluksen käyttäjää hänen etukäteen ilmoittamaltaan alueelta.

Sovellus kaikkien metsänomistajien saatavilla

Kaikki suomalaiset metsänomistajat voivat ottaa eMetsä Mobiilin käyttöönsä veloituksetta.

Sovellus ladataan älypuhelimeen tai tabletiin Googlen Play-kaupasta, Applen App Storesta tai Huawein AppGallerysta.

Stora Enson asiakkaat tunnistautuvat ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä pankkitunnuksilla tai eMetsä-verkkopalvelusta skannatulla qr-koodilla.

Jatkossa kirjautuminen tapahtuu käyttäjään sovellukseen määrittämällä pin-koodilla.

Metsänomistajat, jotka eivät ole Stora Enson asiakkaita, pyytävät asiakaspalvelua rekisteröimään tietonsa ensin Stora Enson järjestelmään. Tämän jälkeen he pääsevät ottamaan eMetsä Mobiilin käyttöönsä.

– eMetsä Mobiilin päivitykset tapahtuvat automaattisesti, jos sovelluksen käyttäjä on sallinut asetuksissa automaattiset päivitykset. Muussa tapauksessa sovellus ehdottaa uuden version päivittämistä, kun sovellus avataan, Puumalainen opastaa.

Artikkeli on julkaistu Terve Metsä-lehdessä 3/2021

Teksti: Tuomas I. Lehtonen

Kuva: Petri Jauhiainen / Vastavalo.net

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right
Metsänomistaja ja ryijytaiteen lähettiläs
Lue kirjoitus
Juurikäävän torjunnan etulinjassa
Lue kirjoitus
Vesistön suojakaista vähentää rehevöitymistä, mutta lisää monimuotoisuutta 
Lue kirjoitus