fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right
Sovi puukaupat 15.4.-31.5.2024 välisenä aikana ja saat 1000 €:n edun metsänhoitopalveluihin. Tutustu kampanjaan ja tee kevään paras puukauppadiili! keyboard_arrow_right

Koululaisten metsäpäiviltä tietoa ja luontoelämyksiä

Koululaistoiminnalla haluamme edistää lasten ja nuorten metsätietämystä, vahvistaa luontosuhdetta sekä antaa monipuolisen ja positiivisen kuvan metsäluonnosta ja kestävästä metsätaloudesta.

Stora Enso Metsällä on pitkät perinteet koululaisyhteistyössä, ja erilaiset koululaisille järjestettävät metsäpäivät sekä koulukäynnit ovat kuuluneet toimintaamme jo vuosikymmenten ajan. Miten uusi metsä saa alkunsa? Kuinka puut voivat hillitä ilmastonmuutosta? Miten metsäluonnosta pidetään huolta? Mitä kaikkea puusta voidaan tehdä? Näitä ja lukemattomia muita metsiin liittyviä kysymyksiä pohdimme joka vuosi tuhansien eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa eri puolilla Suomea. Haluamme tarjota myönteisiä metsäkokemuksia ja monipuolista tietoa eri ikäisille lapsille ja nuorille sekä kannustaa tulevaisuudessa hakeutumaan metsäalan ammatteihin.

Järjestämme koululaisille metsäpäiviä omilla kohteillamme, ja olemme mukana metsätoimijoiden yhdessä järjestämissä koululaispäivissä. Metsätoimijoiden yhteistyössä järjestämiä koululaispäiviä organisoivat useimmiten paikalliset 4H-yhdistykset. Koululaiset ja opettajat lähtevät mielellään oppimisretkille metsään istuttamaan puuntaimia, seuraamaan metsäkoneen työskentelyä ja kuulemaan monipuolisesti vastuullisesta metsienhoidosta. Eväiden syönti metsässä on tietenkin luontokokemuksen kohokohtia. Oppimispäivät metsässä tarjoavat lisäarvoa ja vaihtelua kouluopetukseen, ja samalla metsäpäivien sisältö tukee opetussuunnitelmien teemoja, joita ovat mm. luonnonvarojen kestävä käyttö, luonnon monimuotoisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen.

”Minä istutin ihan itse mäntypuun. Kymmenen vuoden päästä se on jo paljon mua isompi. Kivointa oli käydä metsäkoneessa istumassa, niin ja paistaa makkaraa nuotiolla. Eihän uskoisi että makkaran kuoressakin voi olla puuta.”

Alisa 9v.

Koululaisten metsäpäiviä rahoitetaan Suomen Metsäsäätiön ja Metsäteollisuus ry:n toimesta. Koululaistoiminta on yksi Suomen Metsäsäätiön tärkeimpiä vuosittaisia rahoituskohteita. Vapaaehtoista metsäsäätiö maksua kerätään puukauppojen yhteydessä metsänomistajilta ja metsäyhtiöiltä. Lasten ja nuorten metsätietämyksen edistäminen on erittäin tärkeä osa yhteiskuntavastuutamme, ja samalla myös metsäsertifioinnin edellyttämää toimintaa. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus.