Millaista asiointi on Stora Enson kanssa?
Täysin vaivatonta ja nopeaa asianmukaista palvelua.
Marjo-Riitta, Hindhår
Hakkuu meni oikein hyvin ja jälki oli hyvä. Ammattimiehet oli asialla. Annetaan numeroksi täysi 10.
Toivo, Harjumaa
Joka ikinen puunkorjuuseen ja metsänhoitoon liittyvä toimenpide on hoitunut täsmälleen sovitusti ja äärimmäisellä ammattitaidolla.
Eero, Vaaraslahti

Metsäsuunnitelma

Metsäsuunnitelman tilaamiseen on monta hyvää syytä. Sen avulla toteutat oikea-aikaiset metsänhoitotyöt sekä ennakoit metsätaloutesi kulut ja tulot. Toisin sanoen, metsäsuunnitelma on suunnitelmasi oman metsäomaisuutesi hoitoon ja sisältää toimenpiteet sinun metsäsi tarpeisiin. Se auttaa sinua suunnittelemaan puukaupat ja hoitotyöt oikea-aikaisesti sekä ennakoimaan metsätalouden tuotot ja kustannukset.

Suunnitelma sisältää yhteenvedon tilan metsien kasvupaikoista, puuston ikärakenteesta ja kehitysvaiheista sekä puumääristä puutavaralajeittain. Saat kokonaisarvion hakkuista, metsänhoitotöistä ja niiden kustannuksista sekä puunmyyntituloista. Metsäsi tärkeimpänä ohjenuorana löydät metsäsuunnitelmasta metsikkökuvioittain esitetyt toimenpide-ehdotukset

Stora Enson asiakkaana saat metsäsuunnitelman eMetsä-verkkopalveluun josta voit vaivattomasti ylläpitää suunnitelmaasi. Metsäsuunnitelman voit tilata Stora Enson hankintaesimiehiltä tai metsäpalvelupisteistä.

Mitä metsäsuunnitelma sisältää?

  • yhteenvedon tilan metsien kasvupaikoista, puuston ikärakenteesta ja kehitysvaiheista sekä puumääristä
  • kokonaisarvion hakkuista, metsänhoitotöistä ja niiden kustannuksista sekä puunmyyntituloista
  • kuvioluettelon ja kartan metsikkökuvioista
  • yksityiskohtaista tietoa metsikkökuvion kasvupaikasta ja puustosta sekä luonnon erityispiirteistä
  • metsikkökuvioittain esitetyt toimenpide-ehdotukset

Näin metsäsuunnitelma syntyy

Suunnitelman luomisen yhteydessä metsäsuunnittelija tutustuu metsääsi, hankkii taustatiedot sekä tarvittavat aineistot, kuten esimerkiksi kartat. Samalla metsäsi puusto- ja maaperätiedot, toimenpidetarpeet ja erityispiirteet arvioidaan metsikkökuvioittain. Suunnitelman luonnin aikana kerrot metsäsuunnittelijalle omat toiveesi ja hän laatii toiveidesi perusteella metsällesi sopivan toimenpideohjelman joka sisältää kaikki metsässäsi toteutettavat toimenpiteet.