Metsänhoitopalvelut
Tuottavampi metsä
Metsänhoitopalvelut kaikkiin
metsän kehitysvaiheisiin

Metsänhoitotöiden neuvonta ja opastus ovat maksuttomia.

(09) 8860 2023
Metsäpalvelut
Metsäsi tarpeisiin

Metsän uudistaminen

Varhaiskehityksen turvaaminen

Harvennukset ja lannoitukset

Päätehakkuut

Palvelut metsän hoitamiseen
Helppoa metsänhoitoa

Toteutettavat työt ja materiaalitoimitukset sovitaan kiinteään hintaan ja tehdään ammattilaisten toimesta.

Turvallista ja helppoa
metsänhoitoa

Metsänuudistaminen

Metsä pitää uudistaa, kun puusto on tarpeeksi järeää tai iäkästä. Silloin on korkea aika myydä puut ja siirtää puihin sitoutunut raha tuottavampaa kohteeseen. Vanhassa metsässä puut alkavat lahota tyveltä ja runkojen arvokkain tukkiosa muuttuu pikku hiljaa arvottomaksi lahopuuksi. Metsänuudistamista lykkäämällä metsä pitää kasvukierrossaan ”välivuoden”. Esimerkiksi Etelä-Suomessa ylimääräinen välivuosi voi maksaa sinulle jopa 600 euroa/ha kiertoajan aikana, eli menetät osan tulevaisuuden metsätuotosta.

Metsänuudistaminen vauhdittaa metsäsi uuteen alkuun puukaupan jälkeen. Palvelupaketti sisältää maanmuokkauksen, puun taimet sekä istutustyön. On monta hyvää syytä valita metsäammattilaisten toteuttama Jämpti – Takuuvarmaa metsätuottoa, ammattilaisten antamalla laatutakuulla.

Voit ostaa meiltä joko edullisen metsänuudistamispaketin avaimet käteen –periaatteella, mutta jos haluat itse istuttaa taimet itse niin hoidamme maanmuokkauksen ja toimitamme taimet perille. Edullisimmin saat Jämpti-metsänuudistamispalvelun, kun hankit sen puukaupan yhteydessä.

Metsänuudistamispalvelu Jämpti:

1. Laatutakuu – Istutettu taimimäärä on Tapion Hyvän Metsänhoidon suositusten ja Stora Enson Takuumetsäkriteerien mukainen.

2. Hintatakuu – Hinta pysyy samana, vaikka työt tehtäisiin vasta muutaman vuoden päästä. Jämpti on hinnoiteltu niin, että se tulee selvästi edullisemmaksi, kuin jos ottaisit sen sisältämät toimenpiteet erikseen.

3. Aikataulutakuu – Jämptin metsänuudistamistyöt alkavat palstallasi yhden vuoden sisällä hakkuiden päättymisestä ja mahdollisesta energiapuun kuljetuksesta, jolloin uusi metsä lähtee kasvamaan mahdollisimman nopeasti.

Jämpti-esite