Kaiverruksia metsäblogi
Kaiverruksia metsäblogi
Kaiverruksia metsäblogi
Metsältä maistuva blogi Metsäalan ammattilaisilta ja metsänomistajilta. Merkkaa suosikkeihi. Voit myös tilata blogin sähköpostiisi.
Lisää suosikkeihin!
Metsäblogin kirjoittajat
Blogin kirjoittajat
Blogin kirjoittajat
Kaiverruksia metsäblogissa, kirjoittajina ovat niin metsäalan ammattilaiset kuin metsänomistajatkin. Voit tutustua kirjoittajiin sivupalkista oikealla
Haluatko blogistiksi
Haluatko kirjoittajaksi
Metsä kannustaa kirjoittamaan
Nautitko metsästä ja olet ajatellut kirjoittavasi blogia? Kaiverruksia metsäblogi tarjoaa sinulle mahdollisuuden blogin kirjoittamiseen metsästä kiinnostuneille ihmisille.

Henkistä pääomaa

henkista_paaomaa

Metsä on innoittanut säveltäjiä, maalareita ja kirjailijoita tekemään suuria teoksia, mutta yhtä lailla se on meidän kaikkien yhteistä, henkistä pääomaa. Metsä on aarreaitta, josta jokainen voi ammentaa tarpeisiinsa.

Lue koko kirjoitus

Mistä manit?

mantyja_metsa

Hannu Venäläinen kertoo humoristisessa kirjoituksessaan arkielämän yllättävän käänteen aiheuttamasta henkilökohtaisesta finanssikriisistä.

Lue koko kirjoitus

Talvivastoja omasta taimikosta

talvivastat

Vanhalle kansalle vastominen oli tärkeä osa saunassa puhdistautumista. Talvellakaan ei käyty saunassa ilman vastaa, mitä varten vastoja piti valmistella kesäisin runsain mitoin. Martti Turunen kertoo blogissaan, miten hän ylläpitää tätä perinnettä.

Lue koko kirjoitus

Kurjuuden kuningas

taimia_istutetaan

Ari Mikkilä kertoo blogikirjoituksessaan kokemuksiaan Sudanin pakolaisleireiltä 1980-luvulta. Kurjuuden keskellä yksi leiri erosi muista vihreällä kukoistuksellaan. Tämän leirin puista oli pitänyt huolta mies, jonka kukaan ei olisi voinut uskoa olevan kaiken takana.

Lue koko kirjoitus

Käpyriihi

käpyriihi

Savonlinnan ympäristöön kehittyi 1800-luvun lopulla merkittävä metsäteollisuuden raaka-ainevirtojen lähde. Metsätaloutta harjoittavat maatilat olivat pitkälti omavaraisia, mistä osoituksena vielä tänä päivänä seisoo käpyriihi, jossa siemenet karistettiin kävyistä metsänuudistamista varten.

Lue koko kirjoitus